onsdag 28 februari 2007

När tålamodet tryter...

Alla som renoverat ett gammalt hus vet vad jag pratar om. Ibland säger det stopp, man får nog...ingenting känns meningsfullt och det enda man tycks göra är att städa och plocka undan efter byggstöket. Sågspån, slipdamm, målarfärg...ja det tar aldrig slut!
Vårt projekt just nu är allrummet där plank satts upp i snedtaket. Det ska målas färdigt, golven ska få sig en omgång vit färg, väggarna målas och elektricitet ska kopplas om. Det här är den lilla glimten av allrummet ni får se just nu hihi, för jag orkar inte ens själv se mig runtomkring på isoleringsrullen, den svarta sopsäcken och allt halvfärdigt runt omkring mig.

Små gosiga sommarfötter som piggar upp en trött, gravid
och renoveringstrött mamma,den fina ramen kommer från Sia.


Det sista av julen, en vit amaryllis i en ny söt glasvas från House Doctor.

måndag 26 februari 2007

Återigen kuddar...

Ni har säkert vid det här laget förstått min kärlek till kuddar! Här kommer mitt senaste syprojekt, kuddfodral sydda i vitt tunnt linne med en smal spetskant. Känner man sig romantisk, så fram med spetssidan, vill man ha det lite enklare så är andra sidan helt slät.
Dessa är tänkta till allrummet som är under renovering. Givetvis blev det lite tyg över så nu måste jag bara bestämma mig för en fin modell, sen sätter syverkstaden igång igen *fniss*!lördag 24 februari 2007

Tulpaner

Istället för den vanliga buketten med tulpaner så fick det bli en i kruka. Variation förnöjer inte sant?

Tulpaner är verkligen något som piggar upp när vintermörkret fortfarande dröjer kvar...

Önskar all en riktigt mysig helg!
Hemma hos oss är det målning av allrummet som gäller, puuh, tar detta målandet aldrig slut?

fredag 23 februari 2007

Lite tröst när våren dröjer...

Det är samma visa varje år. I slutet av februari är längtan efter våren nästan outhärdlig...allt känns lite småtrist och tiden går sakta sakta fram.
Lite tröstshopping piggar alltid upp! Köpte mig en korg till allrummet och en liten söt lykta som får lysa upp de mörka kvällarna. Framåt våren passar den som en söt liten vas.

Korg från Bruka design, i bakgrunden skymtar man det
nya planket i allrummet som är under renoveringSöt liten glaslykta från Åsa och Årstiderna

torsdag 22 februari 2007

Vårt badrum

Dusch och handfatNisch där handukarna förvaras och litet fönsterVårt badrum


Det allra första vi gjorde efter inflyttningen till vårt hus var att riva badrummet. Det märkliga vara att badrummet helt saknade dörr, jag kan än idag undra hur den familjen som bodde här innan oss klarade av att leva utan badrumsdörr...personligen så vill jag gärna kunna stänga om mig! Så vi begav oss till Nacka Byggnadsvård och hittade en passande dörr.
Sedan påbörjades den stora badrumsrenoveringen, som resulterade i "duschandet" utomhus fram till juletider nästan!

På dörren in till badrummet hänger ett vitt linnehjärta från Vita hemBadrummet skiljer sig väldigt mycket i stil från det övriga huset. Det är jämförelsevis väldigt "modernt" med raka linjer, vitmenad ek och rostfritt.
Egentligen fanns ingen plan för hur badrummet skulle se ut utan det bara blev så, mosaiken var ett riktigt hästjobb och på kvällarna drömde vi om mosaik hihi! Badkar har vi fortafarande inte införskaffat och vi får se hurdant det blir...Såhär i efterhand hade vi säkerligen gjort det på ett annorlunda sätt men jag kan känna att badrummet är gjort med kärlek och den påminner mig om den allra första tiden i huset som var så speciell!Sjöstensmosaiken i snedtaket

onsdag 21 februari 2007

HantverkJag har alltid varit svag för hantverk i olika former. Keramik speciellt...

I inflyttningspresent av kära mor fick vi ett set med skålar drejade av Calle Forsberg som vi använder flitigt. Tillhör definitivt favoriterna härhemma!


tisdag 20 februari 2007Vi köpte vårt lilla hus för drygt två år sedan. Föll för charmen och budade som galningar tills vi vann budgivningen utan den blekaste aning om vad vi gav oss in i.
Bort från innerstadens brus ut på landet...
Det första året visade sig vara prövningarnas år. Den första tiden "duschade" vi utomhus fram till november/december eftersom badummet renoverades.
Huset som då var oisolerat visade sig vara nästintill obeboeligt under vinterhalvåret. Nollgradigt i hela huset förutom sovrummet, där vi för övrigt levde det första året. På med jacka, mössa och vantar med andra ord när vi skulle laga mat. På kvällarna längtade jag till bilens värme som fick mig varm på väg till arbetet.
Vattnet frös, så vi var utan vatten i veckor. Eldningsförbud i skorstenen, så att elda kom inte på tal. Precis allt som kunde gå snett, gick snett...
Men vi kämpade på tappert och kan nästan, men bara nästan skratta åt eländet såhär i efterhand.
Husets viktiga funktioner är nu åtgärdade och nu är det allt det roliga kvar att göra!

Idag är det strålande vackert ute, så jag passade på att ta ett par bilder på vårt hus och den gamla jordkällaren med anor från 1600-talet!
måndag 19 februari 2007

Blått är flott!

Lapptäcke som jag har sytt


Vackra linnekuddar från Himla i ljusblått


Nu har jag kommit in i en blå period efter att ha haft en hel del bruna nyanser hemma under hösten och vintern. Känns väldigt fräscht inför den kommande våren och sommaren. Inspirerad av ett överkast från Lexington som fanns för ett par år sedan sydde jag ett litet lapptäcke till Noell vår son. Har även fyndat ett par urfina kuddar från Himla i ljusblått. De var tänkta till barnrummet men kanske hamnar de i soffan till slut!
Älskade byrå...


Kärlek vid första ögonkastet...

Ja så var det när jag såg min älskade byrå för första gången. Vit, vacker, gedigen, funktionell...och framförallt aningen för dyr för min plånbok som mammaledig. Jag gick och drömde om denna byrå och maken fick ta del av mitt prat vare sig han ville eller ej. Lyckan var enorm när jag byrån blev min, fick den i 25-års present av maken. Hihi, man kan ju undra om det var för att tysta mitt eviga tjat eller av kärlek byrån till slut blev min...Hursomhelst är det en av de finaste presenterna jag någonsin fått och pryder nu sin plats i vår hall!

Byrån kommer från Elviras värld, inköpt på Vita hem.

lördag 17 februari 2007

Vitlök-ett vardagsproblem är löst!

I vår familj äts det en hel del vitlök. Vilket innebär att det både pressas och hackas en del klyftor varje vecka.

Detta har inneburit att det alltid legat en vitlökspress i vasken eftersom dom är så vansinnigt trista och svåra att diska.
Men, nu är det lilla vardagsproblemet löst! Införskaffade mig en ljuvligt söt liten handdrejad"vitlöksrivare" från Krukmakeriet i Sickla. (U.Brüderle). Man river helt enkelt vitlöken på de små piggarna. Att skölja rivaren efter användning går på ett par sekunder...

Jag älskar små finurliga saker som underlättar vardagen och detta är defintivt en av mina favoriter!Kuddmani...Ok jag erkänner, jag lider av kuddmani. När jag kliver in i en inredningbutik söker ögonen av alla hyllor efter vackra kuddar.
Jag älskar att fylla hemmet med kuddar och byter gärna efter årstid och humör. Linneskåpet är nu inte bara fullt av sängkläder och linne utan också kuddfodal.
Numera bor det också ett gäng kuddfodral i min garderob, där ligger de bra i väntan på att få komma fram och dessutom slipper de bli avslöjade av min man hihi...som för övrigt inte delar min mani för kuddar!
Att köpa kuddar är inget billigt nöje så ibland syr jag egna om råkar springa på ett vackert tyg, gärna i linne.

Här kommer ett litet smakprov på en kudde i vitt linne med veck och ett blå/vit randigt i ett halvlinnetyg från Himla som jag har sytt.fredag 16 februari 2007

Inredningsdrömmar i vitt...

Vår trädgård i vinterskrud...


Inspirerad av så många fina inredningsbloggar kände jag mig sugen på att själv få dela med mig av mina inredningsplaner, tankar och bilder från vårt hem.
Jag drömmer om ett vitt, lantligt, rent och vackert hem...ibland känns det som att vi kommit en bra bit på väg efter två års renoverande och att drömmen är inom räckhåll. Men när man fortfarande torkar byggdamm och snubblar över virke och maskiner i sömnen när vällingen ska göras i ordning på morgonen, ja då förstår man att vårt lilla hus är ett evightesprojekt.
Vilken tur att jag är så övertygad om att det underbara i livet är alla projekt, stora som små...vad vore livet utan alla dessa drömmar?

Kram, Julia