torsdag 30 augusti 2007

Vanor...ovanor? Utmanad!

Nu har turen kommit till mig, jag har blivit utmanad, så här kommer 8 av mina (o)vanor:

1. Jag bär håret i en knut,fläta eller hästsvans, alltid! Utan undantag. Känner mig inte alls bekväm med håret utsläppt och detta faktum har till och med lett till bråk härhemma ett par gånger. Jag vägrar, maken tjatar...

2. Jag tillhör skaran morgonpigga som går upp vid 5 varje morgon. Ok, vore det inte för mina morgonpigga barn så skulle jag sova åtminstonde till 6 *fniss*. Jag tycker nästan att det är irriterande med människor som sover halva dagarna typ till 9. Morgonstund har guld i mund :D !

3.Jag har inga begränsningar vad gäller ätande av godis, till frukost, lunch, mellanmål och middag. Jag skulle kunna leva på godis. Detta är givetvis inte hållbart så nu har jag varit sträng mot mig själv i två månader med enbart lördagsgodis. Ni kan ju gissa hur det frossas under den lördagen...

4.När det vankas pizza så beställer jag alltid en med banan, curry, lök och skinka. (Jag vet, superäcklig kombination egentligen...)

5. När vi ändå är inne på lök så vill jag helst att alla maträtter inklusive smörgåsar innehåller lök av något slag.
Inte hållbart ut andedräktsperspektivet men absolut det ultimata för mig.

6. Jag har för vana att aldrig se färdigt filmer, om de inte är väldigt väldigt bra. Men detta hänger mest ihop med att stiga upp klockan 5 varje morgon.

7.Jag plockar hemma, jämt. Om jag inte bär barn upp och ned för trapporna så är det något annat. Plockandet tar aldrig slut och jag kan inte låta bli, är beroende helt enkelt som så många andra småbarnsmammor/pappor säkerligen är!

8. Längtar nästan alltid hem. Borta bra men hemma bäst, har svårt för övernattningar och sover helst hemma. Efter många äventyrliga resor i yngre dagar så har jag blivit en riktig fegis och tycker att det är såå jobbigt att vara borta.

Det var det! Jag i min tur utmanar alla som känner för att ta sig an utmaningen! Kram!

onsdag 29 augusti 2007

Farväl sommar...

Farväl ljuva sommar...
Sommaren har varit vacker, hektisk,ljuv, regnig, varm och skön! Min vecka kommer att vara full av förberedelser inför hösten. Höstskor och kläder ska inhandlas, huset ska göras i ordning med timers till lampor, skurning av golv och trasmattor som ska komma på plats eftersom golven blir så kalla. Tyger ska köpas och nya textilier sys...

Tusen tack för alla komplimanger om tvättstugan. Fler bilder kommer snart igen!

måndag 27 augusti 2007

Tvättstuga del 4

Hoppas alla haft en riktigt skön helg!
Tvättstugan börjar ta form, skåp och bänkskiva på plats, golvet likaså. Det är dessvärre mycket kvar att göra innan jag kan börja inreda...och tvätta förstås. Jag är så inne i hur jag ska skapa rätt känsla i rummet att jag nästan ibland glömmer bort hur otroligt skönt det ska bli med en varm och fin tvättstuga istället för den kalla hemska friggeboden jag tvättar i just nu.


Gästhuset där tvättstugan ligger


Porslinsho och kran i gammal klassisk stil

Skåp från Ikea, infälld strykbräda i lilla lådan längst upp

Golvet är svart med svarta fogar, längs väggen ska varmvattenberedare, hydrofon, ett litet linneskåp samt minisyhörna få plats.

Kram/Julia

torsdag 23 augusti 2007

För små barnahänder...

Hej alla kära bloggvänner!
Roligt att ni tyckte om de små bakverken,jag sitter redan och funderar på vad som ska bli veckans "Leila bak". Och för er som undrade så kom både formarna och strösslet från Ica.

I tvättstugan händer det en hel del till min stora glädje, ska fotografera efter helgen då det förhoppningsvis hänt ännu mer!

I väntan på det så ska ni få se barnens nya muggar (Rice) och glassformar (Lisbeth dahl). Perfekta för små barnahänder...
Kram/Julia

tisdag 21 augusti 2007

Julia leker Leila!

Under sommaren har jag inte varit kontaktbar på onsdagkvällarna. Då har jag nämligen suttit och dregglat framför tv:n när Leila bakar visats. Alla bakverk, det ljuvliga huset med den alldeles underbara inredningen och den otroligt söta Leila har varit sommarens höjdpunkt!
Till saken hör att jag numera kör på den "slanka linjen" och att då sitta framför ett bakprogram...ja ni kan ju själva förstå att det varit en pina. Så för att inte livet ska kännas allt för fattigt utan allt gott har jag och Noell snart två år börjat leka Leila på fredagarna. Här får ni se det första resultatet, söta cupcakes både till utseende och smak ;) !

Och ja, penseerna blommar faktiskt fortfarande, de har spridit sig ut i gruset och är lika vackra som på våren, fantastiskt!Kram/Julia

fredag 17 augusti 2007

En liten glimt-Tvättstuga del 3.

Idag får ni se en liten liten glimt av den nykaklade tvättstugan. Vitt fasat kakel med smala vita fogar från Kakelspecialisten, jag är mer än nöjd (ni får ursäkta den dåliga bildkvalitén)!

Idag ska golvet köpas och i helgen ska det läggas.
Maken åkte precis iväg till jobbet med orden: Är du säker på att du inte ska ha den där stenplattan jag kom hem med igår på golvet istället för det svarta...HJÄLP! Varför säger han så, jag som våndats så över dessa val.
Jag har legat svettig om nätterna och funderat. Nej nu får det blir så som jag bestämt helt enkelt, ett svart golv som ni kan se här nedan.

Mopphinken var oemotståndlig trots en dyr frakt. Den kommer från Isabella smith.Hoppas alla får en riktigt mysig helg/Julia

torsdag 16 augusti 2007

Tvättstuga del 2

Så roligt att ni hittat hit igen! Halsbandet med barnens namn på kan ni köpa här.
Sommaren har ju som sagt gått i slappehetens tecken för mig och barnen. Maken är nog inte beredd att hålla med...
Han har slitit som ett djur med vårt nya gästhus. Prioritet ett är att få ordning på tvättstugan.
Jag har haft ångest över alla tusen olika alternativ man ställs inför när det byggs nytt. Jag vet inte om ni minns att jag hade en färdig skiss redan men jag har velat fram och tillbaka vad gäller det mesta.
Så istället för att fatta alla viktiga beslut så har jag shoppat lite smått och gott till tvättstugan *fniss*.
Den närmaste tiden kommer det alltså att handla mycket om tvättstuga här i Julias vita drömmar!

Handukar och disktrasa i rosa från Ilva och Jysk
Kram/Julia

onsdag 15 augusti 2007

Tack!

Hej igen kära bloggvänner! Tack snälla för alla gratulationerna! Har suttit med tårar i ögonen och läst *känslosam*...
Sommaren har verkligen gått i slapphetens tecken för egen del, inga måsten och det regniga vädret har bidragit till att vi kunnat mysa inne utan dåligt samvete.
Livet som tvåbarnsmor är hektiskt stundtals men allt har gått över förväntan, jag har två underbara barn helt enkelt! Nedan kan ni se mitt nya halsband med barnens namn!

Jag har lidit av allvarlig "bloggabstinens" och ser fram emot att bli aktiv igen, inspirationen flödar och jag har en hel del ny shopping att visa *fniss*!
Kram/Julia