tisdag 30 oktober 2007

bil pojke = sant?

På lördag fyller Noell två år! Jag har i vanlig ordning mycket att stå i.
Hemma hos oss finns alla slags leksaker att välja mellan och intresset för bilar har alltid varit svalt från Noells sida. Men för ett par månader exploderade det, han fullkomligen ÄLSKAR bilar. Vi kan stå i timmar och beundra alla fina papp(last)bilar som åker på stora vägen. På kvällen somnar han med sina bilar i sängen...
Ja vad gör man, jo snälla mamma har köpt ett gäng bilar i födelsedagspresent. Det är snygga bilar, glöm alla de där plastiga sakerna, de har vi redan så att det räcker och blir över. I två års present blir det snygga bilar i trä och plåt.

Nedan kan ni se Noell i fin bil T-shirt och en haklapp i samma tema från Russinnet.


(Foto:Matilda för Russinnet)

En bilkasse full av presenter till födelsedagsbarnet

Vit liten bil i retrostil


Kram/Juliamåndag 29 oktober 2007

En riktig rysare...

Välkomna in i tvättstugan (visar små bilder så att chocken blir lindrig för er). Idag får ni se den plats som givit mig huvudvärk i över tre år, friggeboden där jag skött familjens tvätt. Där bor allt bråte som väntar på att förmedlas vidare, vår tvätt och möss. På vintrarna beväpnar man sig med varmluftspistol för att värma upp de frusna ledningarna, har man tur kan det gå att tvätta en maskin tvätt på tre dagar...omöjligt med barn.
Detta är den värsta tvättstugan jag sett i hela mitt liv, ord kan inte beskriva hur hemskt det har varit att inte ha ordentligt med vatten eller torkmöjligheter. Aprikosfärgade plastväggar, blått tak osv...

Hösten har varit en riktig rysare för mig, ska vi lyckas få vatten indraget till gästhuset där nya tvättstugan ligger eller ej...NU ÄR VATTNET INKOPPLAT! (Tack lilla maken för att du slitit så enormt) Den där hemska friggeboden är inte min tvättstuga längre, den ska bort, den ska eldas upp, jag ska tända på den själv!
Nåja, den ska forslas bort iallafall *fniss* men ni kan förstå min glädje.

Jag lovar er att de bilder ni framöver får se från tvättstugan blir vita, vackra och inspirerande!
Kram/Julia

tisdag 23 oktober 2007

Virkfeber

Jag har drabbats av feber, både riktigt och virkfeber. Så nu är det lugnt på nästan alla fronter för min del. Halsen är tjock och huvudet värker...
Har hunnit virka en liten boll som övning tills mina riktiga garner anländer. Idag visar jag också Elles skyddsängel som hon fick av sin kära gudmor C på dopet. Visst är den underbar? Detaljerna är så fina och det är rätt härligt att det faktiskt är en man som syr dem. Lite otippat sådär*fniss*.
Roligt att ni tyckte om mina strutar, materialet köpte jag på Panduro och de är enkla att pyssla ihop, fin gåbort gåva med grankvist eller mistel i kanske...

Kram/Julia

torsdag 18 oktober 2007

Strutverkstad!

Jag är med i en Jul SWAP. Alla deltagare tillverkar/pysslar en julprydnad till varje deltagare, vi är 15 stycken så jag har mycket fint pynt att se fram emot.
Mitt bidrag är tovade strutar med dekoration av pärlor.
Eftersom jag inte kan tova ull (ännu) så har jag använt färdigtovade ark. Julpynt i min smak, enkelt naturmaterial möter lite glitter och flärd. Hoppas jag hinner göra några till mig själv också...
Kram/Julia


onsdag 17 oktober 2007

Lite hjälp...

Hej kära bloggvänner!
Dopet som var i lördags tog alla mina krafter så veckan går i slapphetens tecken. Fick så många förfrågningar om den virkade filten så här kommer lite hjälp
på traven för er som blev sugna. Själva mönstret hittar ni här. Jag virkade med dubbelt alpaca garn men filten blev i minsta laget, perfekt för en nyfödd. Så om jag gör en till, gör jag den dubbelt så stor. Själva virkningen kan man lära sig genom böcker eller utförliga instruktioner på Internet. Jag "googlade" på virka och lärde mig på så sätt. Tålamod, inga barn i närheten (ovårdat språk kan förekomma)är det som gäller hihi!

OBS! Tack Anna, givetvis ska stolpe på engelska vara dc. Oj, blev det rätt nu...? *förvirrad*

Kram/Julia

onsdag 10 oktober 2007

Dop!

Bråttom bråttom...nu fick jag det stressigt.

Kom för inte allt så många dagar sedan på att det är Elles dop i helgen. Skickade i god tid ut inbjudningarna (se bilder ovan) men sedan har inte många fingrar lyfts. Så härmed lovar jag att svara på frågor jag fått under nästa vecka. Nu är det bak, stryka linneduk, pynta och förbereda som gäller.

Jag kan dessutom erkänna att jag fick tårar i ögonen efter att ha läst era fantastiska kommentarer i förra inlägget, tack !

Kram/Julia

måndag 8 oktober 2007

Min nya hobby...

Jag känner mig alltid rastlös om kvällarna. Det riktigt kliar i fingrarna när jag slötittar på TV. Så för att bota tristessen och rastlösheten så har jag skaffat mig en riktigt redig hobby *fniss*.
Min nya hobby är...virkning ! Så idag får ni se mitt allra första verk nämligen en babyfilt som ska få värma lilla Elle. Den är virkad i ett underbart mjukt och varmt alpaca garn (ull). Blev ni sugna så hittar ni mönstret här, filten heter Tiramisu Blanket.

(Fråga för guds skull inte mig om något som har med virkning att göra,höll i en virkpinne...sticka (?) för första gången i mitt liv för två veckor sedan)
Kram/Julia

(Kommer att svara på frågor i förra inlägget imorgon)

torsdag 4 oktober 2007

Svart och vitt!

Idag visar jag er nya kuddar jag sytt till vardagsrum samt farstukvist. Svarta detaljer passar så fint i ett vitt hem tycker jag och känns rätt nu till hösten.Kram/Julia

P. S Den svarta kudden med flätstickningen, ni kan säkert lista ut vad den är gjord av*fniss*...

tisdag 2 oktober 2007

Noells sovvrå


Idag visar jag er hur långt jag kommit med piffandet av Noells sovvrå. Vajer med två linnelängder från Himla har kommit upp. De ger verkligen en känsla av ombonat och mysigt.
Som nattbelysning har jag hängt en ljusslinga på sängens ena gavel. Nu fattas alltså vimplar, hylla och vit färg. Det där med vit färg får jag nog lov att vänta på, måste köra en tuff övertalningskampanj härhemma först *fniss*.

Vill även tacka för alla komplimanger om julstrumpan! Har ni rotat fram någon gammal tröja nu? Jag har faktiskt sytt ytterligare en sak av en gammal tröja, den får ni se i veckan.


Kram/Julia