söndag 30 december 2007

Jag önskar er ett riktigt Gott Nytt År 2008!

Mina nyårslöften (lika bra att skriva ner dem så att det finns bevis hihi) : Bli bättre på att göra saker nu istället för sen, handla mer ekologiskt och leva ett sundare liv så att mammakilona försvinner.
Avger ni några löften?tisdag 25 december 2007

Önskar er alla en riktigt God fortsättning!

Med risk för att sabba lite av helgstämningen så måste jag konstatera det faktum att jag är mätt. Jag är mätt på julen, den finska kålrotslådan sprutar snart ut ur öronen på mig, granen som stått inne på tok för länge på grund av fotograferingen barrar kopiöst och jag blir seg av det lugna tempot hemma.
Men nog har vi haft det mysigt trots förkyld Noell. Tomten kom med paket till både liten och stor. Nu har jag tankat ny energi och det är mysigt när hela familjen är samlad. Nu fortsätter myset men jag hoppar nog julmaten *fniss*!
Idag visar jag en bräda av Ylva Skarp och härligt vita, krispiga vackra tulpaner som påminner mig om ljusare tider.Kram på er!

söndag 23 december 2007

Jag önskar er alla en riktigt God Jul med god mat och mys med nära och kära!

Kram/Julia

fredag 21 december 2007

Äpplen, emalj och suddiga bilder!

Oj så flitig jag är, många nya inlägg på kort tid *fniss*...
Det är ju så svårt att ta bilder i dessa mörka tider så lite suddigt och mörkt blir det. På den nedersta bilden så är det suddigt med flit (hur jag nu lyckades med det), så att ni bara kan få en liten aning om vad jag fått i för tidig julklapp!

Granen står i en vit emaljhink och på köksbordet nyttiga och fantastiskt goda granatäpplen i en gammal baktråg.


Kram/Julia

torsdag 20 december 2007

Kärlek och hyacinter...

Vita vackra hyacinter i kärleksmuggar...


onsdag 19 december 2007

Klappar!

"These rabbits live in a wonderful lair behind a tiny hill-top. There are sisters and brothers, nephews,cousins and a whole family. Every morning they wake up the sun, before it rises, and in the evening they eat star-sprinkles with warm milk using a silver spoon."Nu är klapparna köpta, lite småpyssel kvar men det känns som att jag har koll på läget. Elle får en Maileg kanin (visst låter kaninernas liv ljuvligt, på etiketten får man den lilla berättelsen) och stickade ballerinatossor.

Tack för alla gratulationerna, självklart håller jag er uppdaterade. Vill även passa på att tacka för alla mail jag får, jag svarar på varje mail men ibland studsar de tillbaks till mig tyvärr så alla har nog inte fått svar. Maila igen om det är så.

Kram/Julia

tisdag 18 december 2007

Helena Skarp och Mari Eriksson

Hej kära bloggvänner,
Idag avslöjar jag min lilla "hemlis" för er som inte redan vet. Förra veckan kom Helena Skarp och Mari Eriksson hem till oss och fotograferade vårt hem! Ännu vet jag inte var, när och om bilderna hamnar i någon trevlig tidning...spännande och nervöst.
Jag är djupt imponerad av dagen, de var proffsiga, trevliga och enormt duktiga. Mari är en fantastisk fotograf och hennes bilder är imponerande. Tagna med sådan känsla att jag blir alldeles till mig av dem, hon är genialisk! Helenas känsla för vackra föremål, förmågan att inreda och arrangera vackert är oslagbar. Så om ni läser detta, ett stort tack för en mycket inspirerande dag!
Här kan ni se mer av Mari och Helena: An angel at my table och Uthuset


Idag visar jag min gamla mjölkkanna som mamma på 50-talet bar hem mjölken i, passar utmärkt som vas. Slingan fick jag nyligen av maken.


Kram/Julia

söndag 16 december 2007

Ny matta!

Hej alla bloggvänner,
Inne en snabbis bara för att visa er min nya matta. Vit och handgjord i ull. Tovat är så vackert och gosigt.
Den kommer från En gry og Sif. Kikar in i veckan och berättar om det där "spännande" som hänt...
Kram/Julia

torsdag 13 december 2007

Budgettips i bistra tider!

Decembermånad och pengarna rullar...klappar, mat, blommor och pynt slukar pengar. Delar därför med mig av ett riktigt budgettips. En femkronors spånkorg på loppis. Ett par lager vit färg och några kvistar av enris. Perfekt julpynt, enkelt och vackert! Hinner inte skriva mer just nu men återkommer snart igen och uppdaterar lite, det har hänt så spännande saker :)!
Kram/Julia

fredag 7 december 2007

Julia tipsar om underbara bloggar!


På söndag kommer Aftonbladet med reportage i vårt hem, aningen nervöst. Hoppas reportaget speglar oss och vårt hem på ett sätt som känns bra...
Idag tipsar jag om underbara bloggar som jag läser och får mycket inspiration från. Klicka på bilderna så kommer ni vidare till bloggar med vackra bilder, humor, allvar,hantverk i form av änglapållar som är till salu, shoppingtips och mycket mycket mer!(Bilderna är lånade från respektive blogg)
Trevlig läsning/Julia

torsdag 6 december 2007

Nyrenoverat!

Spacklad, slipad och nymålad med nybyggt räcke!
Fler bilder på hela hallen kommer snart.


Kram/Julia
måndag 3 december 2007

Dåligt samvete...

Fick lite dåligt samvete över gårdagens "ful inlägg" på självaste första advent så idag bjuder jag på vackra vita hyacinter! Lilla zinkhuset köpte jag på Koffert, måste köpa mig en till storlek större eftersom denna mest dinglar runt i Noells lilla hand :).

Kram/Julia

söndag 2 december 2007

Hallen

Hej alla bloggvänner!
Först vill jag passa på att önska er alla en underbar och mysig första advent!
Idag bjuder jag dessvärre inte på någon vacker stämningsfull julbild utan på det som varit mitt "skämsobjekt" i vårt hus. Trappen är något jag retat mig på sen dag ett i huset, har inte riktigt lyckats fånga på bild hur hemsk den är. Hal, ojämn, smutsig och allmänt hemsk. Har lyckats med bedriften att trilla ner för den också...ajajaj så ont det gjorde!
Varje gång vid nytt besök: Var försiktig i trappen den är så hal, och ja vi ska göra något åt trappen,ja mamma jag ska bära barnen försiktigt nedför den...
ÄNTLIGEN! Nu är det fixat. I veckan får ni se vad lilla maken pysslat med om kvällarna senaste veckorna.


Har ni något ni" skäms" för hemma hos er?

Kram/Julia