tisdag 29 januari 2008

I väntan på fler tvättstugebilder......visar jag en vacker vit amaryllis!

Kram/Julia


torsdag 24 januari 2008

Tvättstugeglimtar

Idag får ni se glimtar från tvättstugan. Sakta men säkert går det framåt med piffandet. Det enda som saknas är påsar för handtvätt och det ska jag sy ikväll.
Tusen tack för era rara kommentarer! Garn köper jag från Stoff och Stil. Jag virkar med dubbelt eftersom det är ganska tunnt.
Kram/Julia

tisdag 22 januari 2008

Virkning pågår!

Tack snälla för alla fina kommentarer! Ibland hinner jag inte svara på era frågor här i bloggen men skickar ni ett mail svarar jag alltid! Har ibland strul med min leverantör så maila igen om ni inte får svar, jag svarar som sagt var på varje mail.

Virkning pågår hemma hos oss, istället för att mumsa godis om kvällarna åker virkningen fram. Jag har avklarat 3 veckor av det nya sunda livet nu och det hjälper faktiskt att pyssla med annat när suget kommer.


Kram/Julia

torsdag 17 januari 2008

Elles vrå

Tack snälla snälla ni för responsen på Noells rum. Jag blir så otroligt glad! Korgarna som många frågade om kommer från Asko.


Idag får ni se Elles lilla vrå som Noell sov i förut. Planer för utbyggnad och eget rum till Elle finns, lite mer tid och pengar skulle sitta finfint.
Väggarna är fortfarande beiga och lär få vara det ett tag framöver. Nya lampor i sovrummet, ni kan skymta en av dem på första bilden. På den sista bilden ser ni Elles alla virkade hårsnoddar från Lucky Little Me som ligger och väntar på lite längre hår, snart så :)!

Kram/Julia

tisdag 15 januari 2008

Noells rum


Gardin med knytband skärmar av

Idag visar jag Noells lilla rum. Förra veckan bestämde jag mig för att möblera om. Elle 7 månader är för stor för vaggan och plats för ytterligare en barnsäng i vårt sovrum finns bara inte.

Det var en pärs! Både fysiskt och känslomässigt. Ni vet navelsträngen...den är inte avklippt. Jag är hopplös vad gäller barnen. Jag möblerade om hela dagen med tårar i ögonen, min lilla pojke skulle få flytta till eget
rum *fniss*!


Under sängen bor lilla kanin. Mysbelysning runt fönstret.


Pennor vid pysselhörnan

Liten spis och hink med leksaksmat


Hemmasytt flyplan


Posten hämtas här


Ordning och reda i bokhyllan

Vimplar som dekoration

Mormors gamla byrå som leksaksförvaring

Och sen att jag på morgonen vaknar med bägge barnen på och bredvid mig är ju en annan femma!

Snart får ni se hur Elles vrå blev.

Kram/Julia

måndag 14 januari 2008

Kitchen Aid ♥
Ja det blev en Kitchen Aid från Bagaren och Kocken! Jag har suktat i många många år, nu står den äntligen i mitt kök! Premiärbaket blev inte riktigt som jag tänkt mig.
Elle var vrålhungrig och vrålade och Noells fingrar var överallt så som bara en tvåårings fingrar kan samtidigt som jag försökte få till bakstämning ala Leila.
Nåja, maskinen gjorde sitt och det gick snabbt undan att göra smeten.


Kram/Julia


lördag 12 januari 2008

Bagaren och Kocken

Hej kära bloggvänner!

Idag tipsar jag om en butik som väcker många starka habegär hos mig!
Hos Bagaren och Kocken finns allt från läckra kylskåp till snygga elvispar. För visst vill man ha både bra och estetiskt tilltalande redskap i köket? Vill ni se butikens sortiment, klicka då här. Jag har beställt något därifrån, som jag har suktat efter i många många år. Nästa vecka får ni se vad det är! Ett extra plus för god service och snabb leverans.

Ha en mysig helg! Kram/Julia
(Bilderna är lånade från Bagaren och Kocken)

onsdag 9 januari 2008

Hall

Hej kära bloggvänner, hoppas ni mår bra!

Idag får ni se lite bilder på hallen, dessa tog jag under julen. Snart kommer lite mer "våriga" bilder, jag har köpt nya blommor och ett vackert fat i vårens favvofärg rosa.
I näverkorgen som jag målat vit finns lånesockor till gäster, våra golv är så kalla. Snart kommer också bilder på tvättstugan, inväntar en lite ljusare dag, det blir så trista mörka bilder annars.
Kram/Julia

måndag 7 januari 2008

Ni gör mig så glad!

Ja så är det, era kommentarer gör mig så glad! Jag blir smickrad, stolt och pustar ut. TACK! Nu har jag fått lite nya tankar och förslag på vad jag ska visa här framöver. Jag blir nästan förvånad varje år efter Nyår att jag blir matt, men det blir jag ju varje år. Många blir lite höstdeppiga men jag känner mig alltid lite låg just denna årstiden, särskilt som det är blaskigt,mörkt och trist ute


Idag får ni se min nya golvlampa som söta mimmi tipsade mig om. Mina snart tio år gamla linnekuddar i blekrosa från Himla hänger fortfarande med, snacka om bra kvalité! Den vita stora linnekudden med spets köpte jag i en Antikaffär sommaren 2007 när lilla Elle fortfarande låg i min mage.Kram/Julia

fredag 4 januari 2008

Matt, maränger och morötter!

Hej kära bloggvänner!

Glest mellan inläggen, jag känner mig bara lite matt på inredningsfronten just nu. Maränger vore gott men det blir mest morötter just nu på grund av slanka livet.

För att få lite fart på mig själv tänkte jag be er om lite hjälp. Ge mig lite förslag på vad ni vill se och läsa om!
Tvättstuga, barnkläder, trädgård, hall,butikstips...? Tar tacksamt emot alla era förslag, då blir det nog lite fart här i bloggen igen :)


Minimaränger i Marimekkoskål
Kram/Julia


(Sockorna i förra inlägget är från Lisbeth Dahl)