tisdag 26 februari 2008

Russin

Bild: Julia

Bild: JuliaBilder:Matilda Russinnet

Idag delar jag med mig av ett butikstips. Russinnet är en väldigt mysig butik med ett stort utbud för hela familjen inklusive husdjuren. Utmärkt sevice med handplockade varor från en mängd olika leverantörer.

Jag kunde inte motstå det miljövänliga diskmedlet i snygg flaska med en fin diskborste till. Den underbara virkade pläden finns till ett extra bra pris just nu *tipsar tipsar* och små plädar kan man ju inte ha för många av.
För de små finns ett stort utbud och ABC klossarna är redan en stor favorit härhemma.
Observera de söta små knubbiga fingrarna som bygger med klossar och flickan som gärna tuggar på det mesta just nu ;) !

Kram/Julia

fredag 22 februari 2008

Tredje gången gillt!


Vi planerar för ett nytt kök. Vårt nuvarande är på tok för litet för en tvåbarnsfamilj. Golven på tok för kalla för små barnafötter. Det nya köket ska bli större , mer praktiskt och varmare. Så, för tredje gången på tre år renoverar vi vårt kök, och det här blir den sista gången! Våra planer hittills:

  • Bygga ut och ta en del av det nuvarande vardagsrummet till förmån för köket.
  • Bygga en liten gästtoalett.
  • Vitmålat plankgolv.
  • Behålla nuvarande luckor och stommar, komplettera med nytt.
  • Stor frys/kyl.
  • Matplats med utrymme för familjemiddagar och kalas.
  • Vitt fasat kakel.
  • Pärlspont
  • Vacker tapet, kanske från Nacka byggnadsvård.
  • Bänkskiva i sten.

Hoppas alla får en riktigt mysig helg!

Kram /Julia

tisdag 19 februari 2008

Bror KaninMärks det att barnen tycker om kaniner? Ok, jag erkänner, det är jag som är löjligt förälskad i dessa underbara kaniner från Maileg. Nu är det nog kaninköpsstopp, på ett tag iallafall...


Kram/Julia

söndag 17 februari 2008

På vift!

Ännu en helg börjar lida mot sitt slut. Jag och barnen väntar ivrigt på att fadern i huset ska komma hem. Han har nämligen varit på vift i fyra dagar. På en skidsemester med jobbet. Hotell...ja jag kan knappt föreställa mig något så skönt just nu. Sömn, färdigserverad mat, inga måsten...ja jag är inte alls bitter för visst unnar jag honom en skön liten semester så hårt som han sliter både hemma och på arbetet*smider planer på en egen semester till vackra Skåne i vår*Idag visar jag påskliljor i en stor skål, man tager vad man haver. Mina krukor var alldeles för små.


Kram/Julia
lördag 16 februari 2008

200 000

Nu har det gått drygt ett år sedan jag startade Julias vita drömmar. Över 200 000 besökare, vilken överväldigande känsla, det hade jag aldrig kunnat tro! Jag vill tacka er för alla underbara kommentarer, ni inspirerar och gör mig så glad!

Framöver blir det en hel del bilder från gästhuset där sovloftet snart är färdigt. Vi planerar även för ett nytt kök som passar en tvåbarnsfamilj lite bättre. Ser framemot ännu en tid av bloggande och hoppas på att kunna ge inspiration i mängder.

Kram/Julia

torsdag 14 februari 2008


Önskar er alla en underbar Alla hjärtans dag!♥

Kram/Julia

onsdag 13 februari 2008

Som små karameller...
...är dessa ljusrosa vaser från Ikea!

Våren på Ikea går i pastellernas tecken. Precis som hemma hos oss. Jag längtar så enormt efter värme,ljus och knoppar som brister. Inredningshjärtat längtar efter prickigt, rutigt, randigt, blommigt, pastelligt och färgglatt!

Hur inreder ni till våren?

måndag 11 februari 2008

TACK
Jag vill tacka er! Jag är djupt rörd av alla era kommentarer. Vilken respons, underbart! Lilla maken hälsar också, för första gången har han läst både inlägg och kommentarer. Jag finner knappt ord, men ett stort TACK till alla er som lämnat så fina kommentarer, de värmer enormt mycket.


Idag får ni se en liten vrå i allrummet där Elle har ett par korgar med sina leksaker, ett täcke att sitta på med kuddar i härliga vårfärger.

Kram/Julia


måndag 4 februari 2008

Tvättstugefinal!

Svart golv med smala svarta fogar och vitt fasat kakel med vita fogar.

Blandare i gammal stil med porslinsho.

Svart bänksskiva, infälld strykbräda under.


Rena och torra (lyx) textilier i korg (loppisfynd som sprayats vit).

Tvättkorgar i vit flätad plast och en gammal klassiker, Vipp tunnan.

Doftljus och lyxig tvål.


Platsbyggt sy/pysselbord.

Platsbyggt linneskåp, pall (loppisfynd som vitmålats och klätts med nytt tyg)

Ja idag visar jag alltså hur tvättstugan till slut blev. Tack käre älskade make för att du förverkligat min dröm om ett varmt, praktiskt och vackert rum för tvätt, pyssel och sömnad!Fortfarande råder byggstök i gästhuset som ni kan skymta genom dörren, men...jag kan tvätta, jag kan torka, jag kan lyssna på musik, jag kan sy och jag kan njuta. Jag slipper stå med mössa, vantar och värmepistol vid tvättmaskinen omgiven av persikofärgade väggar och blaskigt orange plastgolv. DET är lycka!

Det enda som saknas är lås på dörren (Mamma ska bara tvätta en liiiten stund!)...det här är verkligen lyx på hög nivå för en utsliten tvåbarnsmor som levt/lever i renoveringskaos sedan 3 år tillbaka.

Kram/Julia

PS. Jag tror att bilderna är klickbara *oteknisk* DS.