tisdag 25 mars 2008

Olivträd


Bland det vackraste jag vet är olivträd. Denna står i tvättstugan och förgyller min tillvaro. Tusen tack för alla kommentarer, just nu känns det inte särskilt upplyftande att se kök och vardagsrum men allt löser sig ju till slut!


Kram/Julia

måndag 24 mars 2008Jag lider. Bilderna talar för sig själv. Meningen var inte att detta skulle bli en renoveringsblogg men läget är som den är just nu.
Vardagsrummet ska tydligen också få sig en omgång. En hinna av byggdamm har lagt sig över huset.

(Vera nu kan du se var mårbackan står ;) )


Kram från en lidande och ganska uppgiven Julia.


torsdag 20 mars 2008

PåskV
ill önska er alla en riktigt mysig påsk! Tusen tusen tack för alla era rara kommentarer!

Några kära favoriter, mårbacka och plättar i luften.

Kram/Juliatisdag 18 mars 2008

Hipp hipp hurra!
Jag ska överleva köksrenoveringen, jag ska överleva köksrenoveringen! Mitt ständiga mantra just nu.

Häromveckan fyllde lilla maken år och det firades med present och hans favorit, sega maränger.

Just nu är det enbart kök i tankarna, ja lite julstämning har också fått smyga fram under dagen inför morgondagens fotografering. Reportaget beräknas komma till jul!Kram/Julia


måndag 17 mars 2008

Inga Vita drömmar...
Nej här dröms inga Vita drömmar just nu...drömde om spån inatt. Mamma! Om du ser och läser detta, vi lovar och svär att det är den allra sista köksrenoveringen någonsin!
Igår påbörjades köksrenoveringen. Tänkte länge och väl på om jag verkligen vill dela med mig av dessa bilder som inte behöver någon vidare presentation mer än kaos, ett ton spån som föll ner från taket och diverse roliga hundra år gamla fynd. Men vägen till det "vackra" hemmet är inte en dans på rosor och det är väl helt enkelt lika bra att visa hur det ser ut hemma hos oss just nu.

Som grädde på moset ska Mari komma hit på onsdag för att ta de sista bilderna för reportaget i Lantliv, hur lockande känns det att julpynta och städa just nu tror ni?Kram/Julia


torsdag 13 mars 2008

Städa!


Och med våren kom även smutsen (eller så fanns den här hela vintern utan att man såg det). Jisses så fönstrena ser ut! Framåt våren är det skönt med en ordentlig vårstädning. Har börjat lite smått med att rensa i garderober och skåp. Jag är löjligt förtjust i snygga rengöringsprylar. Städningen blir så mycket roligare då!


Kram/Julia

onsdag 12 mars 2008

Vårtecken!


Nu är våren här!

tisdag 11 mars 2008

Livet på landet...
Ja livet livet på landet är skönt på många sätt och vis. Men shoppingutbudet är inte särskilt stort. Med två små är turerna in till stan inte särskilt många så det är verkligen bekvämt att kunna handla på nätet.
Tyger handlar jag gärna på Stoff och stil.

Isabella Smith har underbara ting för hemmet, korgen är perfekt att bära tvätten i.Kram/Julia


måndag 10 mars 2008

Fynd?


Idag ska ni få se ett litet fynd jag gjorde i antikbutiken häromveckan. Vad det är, ja det kunde inte farbrorn i butiken själv svara på. Men mitt hjärta föll pladask för den lilla möbeln. Locket går att öppna och jag tror att barnen ska få ha den som förvaring. Den ska målas vit.
Har funderat lite på det här med att måla vitt, ibland är det nästan finast att låta möblerna vara som de är...men det får bli nästa gång (kanske).


Kram/Julia

torsdag 6 mars 2008

Farstukvistglimtar


Tack snälla för alla era kommentarer!

Idag får ni se lite glimtar från vår farstukvist. Den byggde vi till för ett par år sedan och den är guld värd. Dubbelvagnen har sin plats, skor, kläder, ordning och reda (för det mesta). Vi sparade den gamla ytterdörren och den har nog sett bättre dagar men den känns rätt charmig som den är. Fönstrena saknar spröjs, det är på gång.
Det har alltid känts lite omysigt i farstun så nu syr jag gardiner. Två är färdiga, två kvar att sy. Det går i snigelfart, så märkligt för varje gång jag ska fortsätta med gardinerna så börjar barnen vråla ikapp och jag hinner sy max 5 cm åt gången...känner någon igen sig :D ?

Kram/Julia

onsdag 5 mars 2008

Sovloftet...

... och en gnutta fantasi!

Snart börjar sovloftet i gästhuset bli färdigt. Så med hjälp av lite fantasi kan ni kanske föreställa er hur där snart kommer att se ut. Basen är vit. Trägolv som är målade med blank färg för att bryta av de mattmålade plankväggarna. Infällda gamla fönster som vi hittade i vår lada. Höga socklar från Nacka byggnadsvård.

Tanken är att skapa en fräsch Lexingtonkänsla med inslag av blåa textilier. Klassiskt och enkelt.
Hoppas på att snart kunna visa er ett alldeles färdigt sovloft!

Kram/Julia

tisdag 4 mars 2008

Bullar och nyårslöften...
Hej kära bloggvänner,

Inga nya inlägg på ett bra tag. Inspirationen tryter lite.
Minns ni det nya sunda livet (nyårslöftet) ? Tänkte att det är läge för en liten uppdatering nu. Vi handlar väldigt mycket ekologiskt, sortimentet är stort och det mesta går att få tag i vilket jag är så glad för! Och så var det det där med vikten...hör och häpna, jag är snart i mål!

I veckan ska ni få se hur långt vi kommit med sovloftet i gästhuset.


Kram/Julia