söndag 31 augusti 2008

Bollar i luften!

Hej kära bloggvänner, hoppas ni haft en mysig helg! Min har varit toppenbra men lite för kort...
Tror att min dator kanske repat sig, vi får se.
Vi har många bollar i luften, projekten hinner inte ens avlösa varandra utan vi kör allt på en och samma gång.

I samma veva som köket revs så följde vardagrummet med av bara farten. Vilket var tur då bjälklaget visade sig vara ruttet delvis. Idag får ni se en vrå som börjar bli färdig. Bokhyllorna såldes och vi köpte en skänk från förra sekelskiftet där böcker och annat ska få plats.Kram/Julia

onsdag 27 augusti 2008

Prima ballerina!
Ja dra på trissor, två inlägg på en och samma dag! Anledningen är den att min dator håller på att ge upp, så imorgon åker den in på lagning förhoppningsvis. Har ni tänkt på att tekniska prylar allt som oftast pajar strax efter det att garantin gått ut?

Som barn dansade jag balett, drömmen om att bli en Prima ballerina tog dessvärre slut någonstans i årskurs tre. Det kan ha varit ett par knubbiga oviga ben som satte P för den drömmen...Surar fortfarande lite över att jag aldrig hann komma till "trippa på tå stadiet". Hursomhelst, det barndomstraumat har nog satt sina spår, är så förtjust i tyll. Finns så vackra tyllampor till exempel som jag gärna skulle vilja ha. Och denna duk. Duken kommer från Myli design och det fiffiga är att den är teflonbehandlad vilket gör den tålig mot spill.

hemsidan kan ni se lite bättre bilder, vårt kök är fortfarande en byggarbetsplats så det var inte läge för någon findukning idag.

Kram/Julia

Duck egg


På sommarens sista loppis hittade jag denna vackra gamla skål. När jag går på loppis så behöver jag inte så mycket tid, ögonen söker av bord och hyllor snabbt och när det pirrar till i magen så har jag hittat ett fynd.Skålen fick det att pirra till lite extra då jag letat efter en sådan under en tid. 30 pix kostade den, som hittat! Färgen är härligt blekturkos, duck-egg-blue (?) på engelska har jag fått lära mig. Blir finfin till nästa vår!


Kram/Julia

måndag 25 augusti 2008

Välkommen älskade höst!
Jag välkomnar
min favoritårstid med en nystädad farstu. Höstens färger blir grått, svart och så givetvis vitt. Under renoveringen har kylskåpet tagit upp plats i farstun så nu känns det plötsligt rymligt och stort.
Ibland är det bra att fota sitt hem, nu ser jag att skohyllan ska stå lite mer åt vänster *fniss*. Idag är det mörkt så ni får hålla tillgodo med dessa bilder.
Pardörren är vår gamla ytterdörr och den får vara orörd, det är en vacker kontrast mot det nya tycker jag.


Kram/Julia

onsdag 20 augusti 2008

I ♥ Eco

Jag tycker att ekologiska kläder känns helt rätt! Fyndade fina ekologiska kläder till Elle häromveckan, så underbar kvalité och underbara färger. Oj så stor min lilla bebis ser ut på bilden!


Vi ses snart igen! Kram/Julia

måndag 18 augusti 2008

Detaljbilder...igen
Hej bloggvännerna!

Tycker lite synd om er som får hålla till godo med detaljbilder varje gång. Men jag vill ju så gärna visa er köket när det är alldeles färdigt. Just nu går det lite trögt och andra saker har kommit emellan men nu ska jag ta ett ryck med penseln igen.

Kylskåpet har äntligen kommit, en Smeg i skön retrostil från en av de allra bästa nätbutiker för den som vill ha snygga saker till hemmet: Bagaren och kocken!
Är väldigt sugen på ännu en "Bagaren beställning" framöver, önskelistan är lång hihi.
Färgerna i köket blir vitt och creme. Tänker mig blått och pasteller till sommaren, rött till jul. Hösten vet jag inte riktigt, hur tänker ni kring färger till hösten?

Återkommer snart igen och hoppas på att kunna visa er hela köket så småningom.


Kram/Julia

torsdag 14 augusti 2008

Smart drag!Ett smart drag var att köpa ett nytt matbord samt stolar för ett löjligt lågt pris. Genom att köpa ett butiksexemplar så har vi sparat 10 laxar och DET, känns riktigt bra! Att det är lite skavt gör bara min inställning till att vissa i familjen kör bilar och hackar med gaffeln på bordet bara mer avslappnad :D!
Bordet kommer från: Elviras värld.
I den gamla baktrågen blommar rosenknoppspelargonen så fint fortfarande, jag tycker om lite oväntade lösningar. En skål med blommor, silkespapper, en kaffekopp...vad mer kan man använda som "kruka"?


Kram/Julia

måndag 11 augusti 2008


Kvistlacka, grunda och måla! Kvistlacka, grunda och måla! Ja det är ungefär det som sker i köket just nu. Finliret kvar med socklar, foder och målning. Vi väntar på nytt bord samt stolar, även kylskåpet borde vara på väg hem till oss.

Kram/Julia

fredag 8 augusti 2008

Baka!


Hej på er!

Är hösten här redan tro? Idag får ni se en bild på vår nysnickrade hylla, köket är fortfarande inte färdigt men baka kan man (viktigt!).
Blev så förtjust i de gamla visparna från Broarne, köpte även lite förvaring till skafferiet men det får ni se en annan dag.


Kram/Julia

söndag 3 augusti 2008

Loppisfynd!Tack rara ni för alla era söta kommentarer!


Igår var vi på loppis och maken och jag föll pladask för den här gamla vågen. I vågskålen förvarar vi vitlök.

Jag tycker om gammalt, slitet och nött som möter nytt fräscht. Det blir en härlig konstrast, en liten stilkrock som känns väldigt "vi". Nästa vecka kommer förhoppningsvis kylskåpet och idag ska skafferiet kläs med pärlspont, fler bilder kommer!


Kram/Julia