fredag 31 oktober 2008

Treor till 3-åringen!


Hej!

Färggladare än såhär kan det inte bli i Julias vita drömmar *hihi*. Jag har fullt upp med kalasförberedelser, vimplar ska sys och fler kakor bakas. Hoppas ni får en riktigt mysig helg!
Jag ska nog ta och provsmaka ett par "treor", man vill ju inte riskera att bjussa gästerna på något oätbart...Kram/Julia

tisdag 28 oktober 2008

Lantliv


(Foto: Mari Eriksson)


Hej!

Lite osäker är jag men jag tror att vårt hem är med i tidningen Lantliv som börjat droppa ner i brevlådorna denna veckan hos prenumeranterna, nästa vecka i butik.
Bilderna togs för snart ett år sedan, och mycket har förändrats. Det jag mest retar mig på är nog rislamporna i sovrummet, där hänger idag mycket finare lampor :D
Bilden ovan är tagen av den allra bästa fotografen Mari Eriksson! Tovade skålar jag gjorde förra året.


Iiih så spännande!


Kram/Julia

Tillägg: Det verkar inte som att vårt hem är med i detta nummer...jag blev nog lite för ivrig, nästa nummer kanske.

måndag 27 oktober 2008

Prickigt!

Hej på er! Hoppas ni haft en skön helg!

Själv har jag spenderat den med barnen hemma hos kära mor.
Förra veckan insåg jag att det med stormsteg (nästan iallafall) börjar närma sig jul, vilken tur att jag börjar bli väl förberedd :D
I julklapp får barnen bland annat prickiga bestick från Elsas hem. Och julstrumpor till barnen är på g.

Kram/Julia

onsdag 22 oktober 2008

Happy Birthday

Ååå så roligt det är att vara tillbaka, vilket välkomnande! Tack söta ni!

Jag måste bara få visa dessa vimplar jag sytt för er. En specialbeställning ända från Italien trillade in *skryter*.

Hoppas paketet hinner fram till kalaset, och hoppas jag hinner sy en egen födelsedagsvimpel till min Noell som snart fyller 3 år. Annars får han hålla till godo med de söta prickiga muggarna från Elsas hem.


Kram/Julia

tisdag 21 oktober 2008

Tack ♥

Tack!

Jag finner inga ord för hur jag har känt när jag läst alla era kommentarer. Kloka, värmande och tröstande ord när jag mått som allra sämst. Ni är fantastiska, tack igen! Kan konstatera efter min svacka att jag är enormt rik, rik på nära och kära som bryr sig. Det är jag innerligt tacksam över. Livet går vidare och man får lära sig att leva med sina ärr.


Idag kände jag för att blogga, så här kommer ett gäng bilder på hallen iklädd höstskrud. Svart,vitt, en gnutta brunt, fårskinn och levande ljus i mängder när mörkret fallit.

Många kramar/Julia

måndag 6 oktober 2008

Paus
Ibland sker det sorgliga och oväntade saker i livet.
Jag tar en paus från bloggen på obestämd tid.
Hoppas att pausen blir kort då bloggen verkligen ligger mig varmt om hjärtat och är en stor glädjekälla i mitt liv.

Kram/Julia

fredag 3 oktober 2008

Vardagsrummet-chokladigt med en touch av orienten

Vacker förvaringskorg vid linneskåpet

Avlång brun kudde med fantastiska detaljer


Svart liten ram på putsad vägg
Hej på er!

Vårt vardagsrum som ligger i anslutning till köket är även det under renovering, lite målning och tapetsering återstår. Och så då piffet förstås.


Jag har så svårt att hålla mig till en och samma stil, så det lär bli en del stilkrockar. Det blir vitt och lantligt med en liten liten touch av orienten. Passar ypperligt för en exotisk familj som oss :D

"Chokladiga" färger tycker jag så mycket om, och det ger fina kontraster mot allt det vita. Svart är snyggt också, velar lite mellan att ha enbart svarta ramar eller blanda med vita också. När man har en vit bas i hemmet så är det vackert att ha lite olika materialval, som ger struktur och liv. Vi har putsat en av väggarna, och den sprack lite i efterhand. Vackert tycker jag!

Förvaringskorg, kudde och ram från nyöppnade butiken:

Cést la vie Home! Jag är så glad att Tine K finns att köpa i nätbutik!

Hoppas alla får en riktigt mysig helg! Jag ska fundera vidare på piffet i vardasgrummet.


Kram/Julia

torsdag 2 oktober 2008

Vimplar!
Tack snälla för alla råd och tips, till helgen ska bordet få sig en rejäl omgång!

Idag får ni se de senaste vimplarna jag sytt, i jeans/rödvitrutigt/blåvitrandigt och vitt tyg. Kontakta mig på juliah@spray.se om du vill veta mer om vimplar som jag syr upp på beställning.

Kram/Julia

onsdag 1 oktober 2008

Ett stinkande fynd!


Hej!

Jag gjorde ett riktigt fynd på Blocket. Ett till skrivbord med staket, total lycka. jag brukar inte ha tur med Blocket men denna gången gick det vägen. 300 kr var prislappen, men efter lite prutning blev summan 180 kr. Vad är det, en påse godis alá Julia, ett par inredninsgtidningar, ett linne? Jag är så nöjd :) !

Nu till min fråga, den luktar gammalt. Hur får jag bort lukten? Ni har säkert många bra tips att dela med er av kan jag tänka mig.
Hoppas ni får en fin dag!
Kram/Julia