onsdag 31 december 2008

Älskade hav! Stockholms skärgård Nyårsafton 2008
Nyårsafton år 2008

Tack
för året som gått! Tack för alla fina, rara och kloka kommentarer samt mail! Tack för Er omtänksamhet!

Jag vill önska Er ett fantastiskt Gott Nytt År!

Blickar bakåt och blir både glad och ledsen, precis så som livet är antar jag? Året som kommer blir spännande, jag har så mycket på gång och snart avslöjar jag en av "Julias vita drömmar" som snart går i uppfyllelse!

Jag hoppas att ni vill hänga på ännu ett år!

Många kramar/Julia

måndag 29 december 2008

Terese trixar!Tack käraste Terese som hjälpt mig med min nya fina logga, jag fotar och Terese trixar :) ! Tack även för finaste sockorna!
Såg att ett av mina tidigare inlägg försvunnit mystiskt, nåväl det jag tipsade om var en toppenbra rea på Russinnet!

Kram/Julia

lördag 27 december 2008

Testing testing!


Testing testing pågår av ny kamera!

Jag fick en ny kamera av käraste maken i julklapp, alldeles oväntat. Jag har väl mumlat något om ett framtida kamerainköp och det tog han fasta på *glad och lycklig*.
Nu måste jag "bara" lära mig hur en systemkamera fungerar, jag är alldeles lost i den världen. Så här kommer amatörbilder alá Julia tagna med en proffsig kamera! Nya vardagsrumstapeten och den fina ljuskronan för levande ljus skymtar. Kronan är inköpt hos Jeanette med mysiga butiken Blomsterkompaniet.

Kram/Julia

tisdag 23 december 2008


Hej kära bloggvänner!Jag önskar Er en fridfull och riktigt God Jul !Kram/Julia

måndag 22 december 2008

Till Elle

Sötaste vinterkaninen till Elle!

Kommer från den alldeles nyöppnade gårdsbutiken Ett hus i vitt ( rara Anette skickar gärna om man inte bor i närheten).

Kram/Julia

söndag 21 december 2008

Hej på er i julstressen?
Jag ville bara bemöta en anonym kommentar i min blogg för att klargöra att orsaken till att jag inte visar hela granen är att den inte känns så inspirerande med en massa köpe krims krams. Nu handlar det ju inte om barnens små pysselalster, de har inte kommit in i "dagissvängen" ännu och vi har inte hunnit med det härhemma...
Annars så hänger jag gladeligen upp varje liten teckning :)! Så så särskilt sorglig inställning har jag inte. I vårt hem lever vi alla och alla rum är till för alla. Att jag sedan väljer vad jag vill visa är ju en helt annan sak.
Bara min åsikt och mina tankar om bloggen och hur jag vill ha den...
Kram på er!
Julia

torsdag 18 december 2008

Gran i låda!
Mer går liksom inte att visa offentligt...
Tack Mimmi för tipset om gran i en låda, det blev så fint!
Jag vill tacka er för era alltid lika rara kommentarer och mail. Jag ligger dessvärre efter med mailen och har inte hunnit svara alla, jag jobbar på det!Kram/Julia

tisdag 16 december 2008

Störst är bäst?

(bild: Mari Eriksson)


Hej på er!

Jag gav älskade maken tydliga granköparinstruktioner igår. En liten, gles, vanlig gran. Likadan som den vi hade förra året (se bild ovan).
Jag har virkat en söt liten julgransmatta som skulle matcha årets gran.
Tji fick jag när maken släpade hem den största vräkigaste kungsgranen man kan finna. Störst är bäst? Mest glitter vinner? Vågar nog inte lägga in bild på årets gran som är pyntad på äkta libanesiskt (tingel tangel) vis av killarna i familjen :D

Nåja, huvudsaken är väl att de blev nöjda, min matta som är på tok för liten får väl vila till nästa år då jag inhandlar granen!


Kram/Julia

måndag 15 december 2008

Till far!

Hej kära bloggläsare!

Hoppas ni haft en riktigt skön helg!

Idag är mina bilder lite sneda och orsaken är att jag varit ute. Alltså jag har varit ute och kalasat för första gången på 4 år. När går det över, när mår jag bra igen, när blir jag pigg :D ?
I fredags sprang jag på en klapp till far i familjen. På Ica fanns Ernsts "njutjärns" kollektion. Så otroligt vackra bruksföremål av gjutjärn. Nyckeln är en kapsylöppnare, Ernst är ju genial! Den är klockren och jag är övertygad om att far i familjen blir glad!

Kram från en sliten Julia

fredag 12 december 2008

VinnareFredag idag och dags att avsluta tävlingen. Det var ett överdrag till strykbräda och de flesta gissade alldeles rätt.
Vinnaren är Jenny från Borås, ett stort grattis till dig! Maila mig din adress så kommer ett litet paket på posten under nästa vecka.
Tack till alla som deltog och C´est la vie som sponsrade fina vinsten!

Kram/Julia

torsdag 11 december 2008

Årets julkort

Hej på er!

Årets julkort ligger och väntar på att bli färdiga. Jag har valt att ha tre olika bilder på barnen. Bilderna är fästa på ett tjockare papper som jag viker på två ställen så att storleken på det färdiga kortet blir som en av bilderna. Handskriven personlig hälsning och ett juligt band runt. Enkelt och fint tycker jag!

Kram/Julia

onsdag 10 december 2008

Raraste sytillbehören


Så roligt att ni vill vara med och tävla!


Såhär mitt i allt julstök tänkte jag visa dessa rara blommiga sytillbehör från
Elsas hem som hjälper mig att hålla ordning på nålarna.

Många har frågat efter fler köksbilder och det kommer så fort jag har vädret på min sida, jag lovar!


Kram/Julia

tisdag 9 december 2008

Tävling!


Hej på er!

Jag visste väl att ni precis som jag skulle tycka att det är spännande med 300 år gamla fynd!

Idag blir det en liten tävling och ni har chansen att vinna gammeldagsa klädnypor och...? Ja vad är det mer ni kan vinna? För att delta vill jag att ni svarar på vad det randiga tyget under nyporna är.
Alla är hjärtligt välkomna att delta, med eller utan blogg.

Den fina vinsten sponsras av mysiga nätbutiken C´est la vie, och om man spanar runt där en sväng så kanske man kan finna ett svar på frågan *tipselitipsar*.

Lycka till! Jag drar en vinnare på fredag, 12:e december.

Kram/Julia

måndag 8 december 2008

Jordkällarfynd
Hej!


Hoppas ni haft en skön helg!

Jag lovade att berätta för er vad vi hittat i vår jordkällare... Vi har fixat lite med jordkällaren som har anor från 1600-talet och under golvet fann vi skor. Skor i mängder! Säkert en 15 -20 par skor och de allra flesta i modell mindre, dvs skor som små barnafötter burit.
Jag tog hit en skomakare med koll, och hon berättade att skorna är från 1700 och 1800-talet . Förr i tiden la människorn tydligen skor, instrument och husdjur under golvet för att bringa tur. Så skorna åker nog tillbaks under golvet *hihi*. Vi hittade även lite annat småplock som denna ljusstake (?)som tyvärr saknar en fot.
Såå spännande tycker jag!


Håll utkik, i veckan kommer en liten tävling!


Kram/Julia

fredag 5 december 2008

Till älskade mormor!
Hej på er!

Tack för alla rara kommentarer!
Önskar alla nya läsare välkomna till Julias vita drömmar!


Julen börjar närma sig med stormsteg. Har ni börjat inhandla julklappar? Eller är ni redan färdiga med den biten?

Barnens älskade mormor får för tredje året i rad ett fotoalbum med bilder samt texter på årets händelser, stora som små. Lite pilligt och tidskrävande att göra men jag hoppas att det är en uppskattad gåva! Album från Russinnet.


Önskar er en riktigt skön helg!


Kram/Julia

tisdag 2 december 2008

Min bästis!

(Bild: Terese, Hedvig och jag)


Hej på er! Vill återigen tacka för alla fantastiska kommentarer som gör mig så glad och ibland alldeles tårögd, tack!


Jag har fått många förfrågningar om hur man gör en så fin "banner"längst upp i bloggen. Och många som undrar om det är svårt. Hmm, nja inte så svårt direkt, man anlitar någon som har koll på Photoshop helt enkelt *hihi*som kan redigera och fixa till de bilder man vill ha. Jag är i ärlighetens namn väldigt ointresserad av datorer och det är ett under att jag driver en blogg överhuvudtaget.

Min bästis Terese, med bloggen "Hedvig och jag" är kvinnan bakom min banner, tack sötis för att du hjälper mig! Har ni inte besökt bloggen, så är det på tiden att ni gör det tycker jag. Hög mysfaktor, fantastiska bilder och spännande tävlingar. Missa inte den som pågår just nu!


Kram/Julia