fredag 30 januari 2009

Sakta men säkert...

Vill önska er en riktigt mysig helg!

Skruttpelargoner som njuter av lite ljus och den ofärdiga delen av vårt kök. Kylen har fått en ny plats men ska flyttas ett snäpp åt vänster, ett skåp under arbetsbänken som inte syns på bild ska målas färdigt och ett tygskynke sys. Sakta men säkert...mitt nya mantra.

Kram/Julia

torsdag 29 januari 2009

Månaden går mot sitt slut...


Hej på er!

Öroninflammation, halsfluss och datorkrasch. Ja det kan beskriva de sista dagarna på januarimånad för min del. Nu går hela familjen på medicinkur och februari månad blir ljusare har jag bestämt!
Tack för alla rara kommentarer och mail. Jag försöker så gott jag kan svara på alla mail och hoppas att ni har förståelse för att det kanske dröjer lite...

Här ovan, resultatet av dagens produktfotning till butiken. Det är roligt, nervöst och lite ängsligt. Hur ska man hinna med allt med två småttingar hemma, men allt går bara man vill inte sant?

Kram/Julia

måndag 26 januari 2009

Vintersömn
Visst börjar det snart bli dags att väcka pelargonerna från sin vintersömn? Det blir min första gång så vi får väl se hur det går, planen är att få dem lite kortare och buskigare. De ni ser här ovan var jag tvungen att stötta upp ,alldeles rangliga och smala men ljuvliga ändå.

Vi har dragit på oss någon riktigt elak influensa så inspirationen ligger inte på topp. Återkommer när krafterna gjort det!


Kram/Sjuklingen

onsdag 21 januari 2009

VattenTack sötaste ni för alla era gratulationer, jag blir så enormt glad!
Idag har den allra första leveransen anlänt till butiken, spännande. Jag är förmodligen sämst i landet på datorer, så det dröjer innan de som är intresserade kan anmäla sig till att prenumerera på nyhetsbrev, uppdaterar här lite nu och då helt enkelt.

Kran och vatten på plats i gästtoaletten, sakta men säkert så...

Kram/Julia
(Brukar ni spana runt på Tradera? Det gör jag lite nu och då. Det kan finns riktiga små pärlor där, titta på den HÄR auktionen til exempel *tipselitipsar*)

fredag 16 januari 2009

Ordning och reda samt Formexrapport

Hej på er!


Just nu är jag i stort behov av att få organisera, inte för att tiden räcker till riktigt men jag ska göra ett tappert försök i farstun. Dessa förvaringspåsar som ni kan hitta HÄR med vaxad insida blir toppen för barnen. Var sak på sin plats...blommor och cowboys, riktigt fint tycker jag! Vem som vill ha vilken påse vet jag dock inte ännu, men i vanlig ordning vill de väl ha samma :D (att jag inte lär mig).


Igår var
jag på Formex, det blev påtagligt att jag helhjärtat ägnat mig åt att vara mor under drygt 3 år hemma nu. Orkar inte ens prata om det *hihi* men jag kände mig inte lika rutinerad och piffig som resten av formexbesökarna om man säger så...


Nu till det viktiga, imorgon åker jag in igen och gör mina beställningar för det är precis som så många gissat, jag ska öppna en butik! Jag har möjlighet att få förverkliga den här drömmen och jag har ingenting att förlora. Jag håller er uppdaterade här. Bloggandet fortsätter i samma anda med samma blandning.

Tillägg: Butiken börjar som nätbutik och sedan blir det en gårdsbutik.


Kram/Julia

onsdag 14 januari 2009

Gästtoalett
Hej!Tack för att ni delade med er! Mycket rosa verkar det blir därute :) En härlig färg tycker jag.


Tänkte visa er glimtar från vår lilla gästtoalett idag, där fixar och donar maken varje kväll, den är alldeles nybyggd, och mycket välbehövlig då vi endast har ett badrum i huset.


Det blir inbyggd kran i väggen, svart golv, härligt handgjort vitt kakel omlott med vita fogar, synliga stockväggar, stående plank, platsbyggt litet skåp för handfatet. Och så piffet förstås som ska få gå i lyxens tecken med härlig frotté och fina tvålar *längtar*


Imorgon bär det av till Formex, jag är förväntansfull och en gnutta nervös, mer om det senare men ni kan kanske ana?Kram/Julia

tisdag 13 januari 2009

Vårens färg?


Hej på er!


Jag fann dessa underbara äldre små Rörstrands tallrikar på loppis för en tid sedan, för en tjuga var de mina! Bilden är lite missvisade då de är så vackert krackelerade och mer dova i färgen.

Antingen så får de ta plats i tallrikshyllan eller stå under slitna lerkrukor med rosenknoppspelargoner. Ja som ni förstår så planeras det för fullt inför vårpiffet och färgen blir blå i olika nyanser samt mönster.
Vilka färger ska ni ha till våren?

Kram/Julia

torsdag 8 januari 2009

Frusna rör och njutning!Fortsätter på temat njutning. Njuter av den sista tiden hemma med barnen, nåväl vi har en sprudlande vår och en skön sommar kvar härhemma, sedan börjar det stora allvaret med förskola, arbete och en annan slags vardag. Idag har vi tagit vara på det tunna täcket av snö som ligger och åkt pulka!


Lika njutbart var det inte häromdagen när vattenledningarna frös, jahopp det var bara att börja rycka upp plankvägg i köket (inte jag då men ni förstår *hihi*). Nu passar vi på att göra om lite samtidigt, ja det är nästintill helt galet med tanke på vår renoveringshistoria under de 4 år vi bott här men kylskåpet passade så bra på ett annat ställe. Så nu är det lite byggkaos i köket...igen. Lovar att så fort det är färdigt visa bilder på hela köket!Kram/Julia

söndag 4 januari 2009

Lata dagar...
Jag njuter av skogspromenader, nytapetserat vardagsrum, klarblå himmel, veden som sprakar i spisen och varm choklad!


Kram/Julia