lördag 27 juni 2009

Fotografering


Hej på er!


Mari och Helena var hemma hos oss igår för en fotografering :) De är obeskrivligt duktiga, tack för att ni kom!
Idag visar jag vackra rosor tjejerna tog med och min nya keramik, lovely!


Härligt med alla kommentarer om hönshuset, man måste ju få prova :)Önskar er alla en underbar helg!Kram/Julia

( I butik Julias vita drömmar pågår just nu rean. Observera att varor sänds 1-2 ggr/vecka under sommaren, maila vid brådskande leverans)

måndag 22 juni 2009

HönshusetHej hopp!Hoppas allt är fint!

Nu har äntligen sommaren och värmen kommit, måtte den stanna ända fram till september minst :)
Trädgården grönskar och blommorna slår ut, underbart!
Kycklingfamiljen har utvecklats till en farm *hihi*. Jag som avsagt mig allt ansvar tog på eget initiativ ut de elva små dunbollarna på rastning idag, det var ett himla meck att få in dem i lådan igen. Jag vågar dessutom inte lyfta på de större så modiga Noell fick sköta den biten.

Hönshuset börjar ta form...VITT såklart. Vet inte om det håller sig så vitt där men vi provar. Jag har redan börjat pynta som ni kan se :D


Kram/Julia

tisdag 16 juni 2009

Nybliven kycklingmamma!


Får jag lov att presentera våra yttepyttesmå kycklingar!Lilla familjen skall utökas på lördag, spännande spännande. Jag har samlat mod och hållit i en liten dunboll också. Barnen är exalterade och nu kan det väl ändå inte bli mer lantliv än såhär? Fortsättning följer...


Kram/Kycklingmamman Julia

torsdag 11 juni 2009

Sommarvindar och lov!
Hej kära bloggläsare,

Nu tar jag sommarlov! Jag kommer att fortsätta skriva och visa bilder under sommaren men det blir sporadiskt. Vi har mycket på gång som vanligt härhemma och det vill jag ju föreviga här på bloggen :)


Nästa vecka kommer Mari Eriksson och Helena Skarp hit och fotograferar, spännande egentligen men jag har inte hunnit tänka så mycket på det denna gången. Det ska hursomhelst bli roligt att träffa dessa fantastiskt duktiga kvinnor igen.


Käraste maken har tjatat på mig minst hundra gånger nu om att jag ska göra en efterlysning här på bloggen. Ja han har faktiskt börjat läsa både min och andras bloggar *dra på trissor*... :)


Så här kommer den ( blir du nöjd nu älskling? )
Är det någon som känner till en uppfödare av dvärghöns, lantlig gammeldags sort? Jag har en känsla av att det där blev fel nu med namnet men de som har koll vet nog. Tydligen är dessa svåra att få tag i och maken letar och letar men förgäves.
Jag som försökt hålla mig undan detta har i allra högsta grad blivit inblandad. Har till och med döpt mina två höns i förväg...


Jag vill passa på att tacka för alla härliga kommentarer jag får, läser och blir varm i hjärtat, tack!Sommarkramar/Julia

söndag 7 juni 2009

MinnenHej på er!

Hoppas er helg varit skön!

Jag har kommit över "tantsnuskchocken" :D, det rör mig inte i ryggen men bra förvånad blev jag måste jag säga.

Vi har firat Elles 2-årsdag under helgen. Jag blir nostalgisk och gråtmild denna dagen. Tänker på bilresan till BB som gick snabbare än snabbast, värkar som avlöste varandra och en kär make som ville visa vackra hus längs vägen. Maken som i godan ro parkerade bilen och hann vara med på förlossningen endast under ett par minuter innan det nya lilla livet låg på mitt bröst. Min längtan hem till storebror.
Vi åkte hem 6 timmar senare och spänningen var enorm, vad skulle lilla storebror Noell 18 månader gammal tycka. Han tyckte att lillasyster skulle "Bort" *hihi* men efter första mötet är de oskiljaktiga. Kivas om allt och inget, men håller alltid ihop och skrattar ikapp många gånger varje dag.

Grattis på födelsedagen käraste Elle!

Kram/Julia

fredag 5 juni 2009

Tantiga tallrikshyllorHej på er!Jag vet inte om ni minns det där med käraste maken och tallrikshyllor...tantigt tyckte han. Men visst fick jag en tallrikshylla till slut.

Idag fick jag återigen förklarat för mig att jag är tantig. Nu ska ni får höra, ska man skratta eller gråta?
Jag ringde en leverantör som känns intressant för butiken.
Berättade lite kort om min butik och han gick samtidigt in på internet och kikade. Första kommentaren: "Detta är tantsnusk och inget som passar våra produkter!!! "
Jag fick en grundlig förklaring och blev mosad ner till jordens undergrund...typ.

Så jag får väl ta det och bjussa på att jag är en tant med snuskig smak :D
Jag kan ta det med ett skratt idag, men hade detta hänt kanske precis i uppstarten när man är desto mer osäker och nervös, så hade jag nog grinat rejält.


Eftersom jag inte fått igång mina nyhetsbrev, så vill jag härmed berätta att det nu finns tantiga tallrikshyllor åter på lager i butiken, bland mycket annat fint :)Önskar er en skön helg!


Kram/Julia

torsdag 4 juni 2009

Mumsiga maränger!


Hej!


Här bakas det maränger! Jag skulle ha behövt en spritser...


Käraste vännen som är på besök ligger däckad i soffan och klockan är bara 13.40 . Ingen sen vindrickarkväll som satt sina spår. Hon har varit med mig och barnen i knappt 24 timmar, hmm är det kanske aningen utslitande... :D ?


Snart dags för kakbak!


Kram/Julia

onsdag 3 juni 2009

Vänner!
Hej!


Käraste vännen och Elles gudmor Charlotte som jag träffar för sällan på grund av avstånd kommer hem till oss idag *jippiiie*. På lördag blir det 2-års kalas och det är mycket att stå i. Jag ska försöka ta lite bilder på bakverken, temat blir pastelligt och somrigt :)


Apropå vänner, så har jag en alldeles ny bekantskap. En härlig tjej som heter Lotta. Jag var hemma hos henne förra veckan och det var ett fantastiskt inspirerande hem...blev alldeles till mig av hennes vackra möbler och pynt. Jag fick en ljuvlig rosa förvaringslåda av henne som ska hänga på väggen :) Lotta är min nya loppiskompis och jag ser framemot våra loppisturnér i sommar. Om ni är nyfikna så kan ni se hennes hem HÄR.


Och så till sist ett Claes Ohlson tips, prickiga hyllpapper för 19 pix som finns i rosa, turkost och grönt.


Kram/Julia


måndag 1 juni 2009

Ljuva sommardagar...Hej på er!


Just nu är det fullt upp med allt. Arbete, hem, barn och kommande 2-årskalas. Hann knäppa några bilder i vardagsrummet när ljuset flödade in och gardinerna vajade i vinden. Härliga ljuva sommartiden är här, som jag har längtat!


Kram/Julia