onsdag 28 oktober 2009

Diplodocus

Hej på er!

På lördag firar vi Noells 4-års dag! Jag har bakat Diplodocusar. Längtar efter att få se hans min när jag dukar fram grööööna dinosauriekakor med strössel. Kan det bli bättre för en liten kille som har stenhård koll på Diplodocus och alla hans släktingar :) ?

Diplodocus är en långhalsad dinosaurie som levde under Juraperioden för 199 miljoner år sedan. För er som inte visste det ;)

Kram/Julia

måndag 26 oktober 2009

Julplanering

Hej hopp!

Ja ni må tro att det smakar bra med dagsfärska egna ägg :) Äggen kommer inte att bli större än så då det är dvärghöns. Men vi har en annan större ras också som kommer att ge "normalstora" ägg så småningom.

Julplaneringen börjar väl så smått hos många antar jag? Hemma hos oss blir det rött och vitt för hela slanten. Känns hemtrevligt och riktigt "juligt" tycker jag :)

Hur ska ni pynta till jul?

Jag byter ut textilier och pyntar med ljus, blommor och så givetvis en gran. Det behövs inte så mycket mer för att skapa stäming.

Men före det, tid att njuta av höstens vackra färger!

Sakerna ovan kan ni finna i butiken.

Kram/Julia

torsdag 22 oktober 2009

Ägg


Lyckan var stor igår när vi hittade vårt allra första ägg!


Litet, ljusbrunt och alldeles perfekt. Vi kokade den och delade på fyra...vilken känsla. Det här är livet på landet!

Kram i höstrusket!
Julia

onsdag 21 oktober 2009

KylskåpHej!


Nu är tiden kommen för levande ljus, mysigt!

Idag får ni se vårt "kylskåp" i sin helhet, har nog bara visat en skymt tidigare.
Det är alltså ett isskåp, ett kylskåp från förra sekelskiftet. Orginalfärgen är hyfsat bevarad :)
Ett sådant skåp går att hitta på Blocket för en billig peng om man har tur. I vår förvaras ved men man skulle ju kunna ha den som leksaksskåp eller klädskåp kanske.


Kram/Julia

tisdag 20 oktober 2009

En liten sjukling hemma
Hej!

Ett litet snabbt inlägg från mig, jag har en sjukling härhemma och det svåraste som egenföretagare är nog att få arbete och barn att gå ihop vissa gånger. Även om det kan vara en stor fördel också :)
Ovan ser ni lilla farstun där jag tänkte ha lite korgar, sjalar och trädgårdssaker.

Jag har inte satt något öppningsdatum ännu, men det kommer snart och jag siktar på att öppna inom en månad ungefär :)

Nu ska vi baka jag och sjuklingen.

Kram/Julia

måndag 19 oktober 2009

Ny vecka, nya tag!Hej hopp!

Hoppas ni haft en riktigt skön helg!

Vi har haft en mysig helg med god mat och lite fynd. Det är Carlos som varit i farten igen, denna gången blev det ett gäng vackra gamla glasflaskor :) Mitt "fynd" är en vacker sjal från butiken .

Nyheterna trillar in i butiken och jag packar upp låda efter låda. Postbudet ringde nyss och frågade om jag är redo för en pall till. Det är jag egentligen INTE, lilla gårdsbutiken är knökfull och det är övermäktigt, jag går mest bara runt där alldeles handlingsförlamad på kvällarna när barnen somnat. Angenäma problem det här :)

Hoppas ni får en fin måndag!

Kram/Julia

torsdag 15 oktober 2009

Det vackraste...


Hej på er!

Glest mellan inläggen just nu tyvärr...tiden räcker inte till!

Igår besökte jag Monica Johanssons ateljé och verkstad. Hon är en fantastisk kvinna och jag tycker att hennes keramik är något utöver det vanliga. Det vackraste jag sett!
Hennes känsla är obeskrivlig och jag blir så inspirerad av henne. Vem vet, en vacker dag kanske jag också får sätta händerna i lera... *drömmer*.
På grund av en skada i armen kan hon inte skapa ny keramik just nu. Så jag plockade med mig av det som fanns. Vissa saker kommer enbart att finnas i gårdsbutiken, och annat kommer ut i nätbutiken snart.
Koppen med rosen fanns bara i ett exeplar och den kan jag inte skiljas ifrån alls...typiskt mig att inte kunna släppa ifrån mig vissa saker.


Kram/Julia

fredag 9 oktober 2009

Elles arbetsplats

Hej på er!

För rättvisans skull så visar jag idag Elles arbetsplats i hennes del av rummet. Likadant upplägg med bord och stol framför fönstret. En del rosa detaljer, fröken Elles favoritfärg.

Bordet har jag visat för er tidigare, det är så rart med ett litet staket upptill. Har tillhört en prästdotter för ca 100 år sedan...

Jag tycker så mycket om känslan med äldre möbler :)

Önskar er en riktigt härlig solig hösthelg!

Jag ska fortsätta pysslet med butiken och så råkade jag spontanshoppa ett litet skåp på loppis till Noell igår, hans kläder ryms inte i en liten byrå längre. Slipmaskinen ska få gå varm!

Kram/Julia

måndag 5 oktober 2009

Noells arbetsplats

Ny vecka!

Hoppas ni haft en skön helg! Här pysslas det på med olika projekt. Bland annat så har Noell fått upp en liten hylla vid sin arbetsplats där han kan hänga upp sina små konstverk :)

Loppisfynd blandat med nytt så som i hela vårt hem.

Noell tycker att grönt är skönt, så det mesta i kläd och prylväg är grönt. Inte min favvo direkt men jag har omvärderat och kan faktiskt tycka att det är riktigt snyggt, dessutom matchar kläderna hans fina gröna ögon :)

Kram/Juliatorsdag 1 oktober 2009

Hösthelg


Hej hopp!


Visste väl att ni skulle tycka om våra Blocketfynd :)

Nu är det helg i vår familj. Barnen är alltid hemma från förskolan på fredagar och måndagar. Så jag har arbetat effektivt med butiken och får lov att slappa några kvällar, skönt. Ovan ser ni några av veckans nyheter i butiken. Emalj och tovad ull, vackert vackert!

Passar på att önska er en underbar hösthelg!

Kram/Julia

PS. Snart ska här gräddas våfflor och här kommer ett riktigt bra recept, serveras gärna med vispad grädde och hjortronsylt!


Våfflor
100 gram smält smör
2 tsk bakpulver
3,5 dl mjöl
2 dl mjölk
2,5 dl vatten