tisdag 31 augusti 2010

De sista svaren

Hej!

Här kommer resten av svaren på era frågor :)

Jessica, min dotter Elle är och förblir osminkad i många många år framöver. Finns det över huvudtaget någon mamma som sminkar sin 3-åriga dotter? Dessutom "frågar" du helt fel person, jag äger typ tre sminkprodukter och behöver egentligen inte tex mascara då mina fransar är svarta, långa och fint böjda. Elle har förmodligen ärvt sina vackra drag från sin mor ;). Nog om det tycker jag. Mina barn ska få vara barn punkt och slut!


Kristine, efter flera månaders fundering så kom jag fram till att vita laminatskivor från Ikea var det allra bästa alternativet för oss. Tåliga, billiga och snygga. Vackra detaljer piffar till det mesta tycker jag :)
I taket på nedervåningen har vi råspont och trots att väggarna är likadana så tycker jag att det är riktigt snyggt (bjälkarna bryter av något).
Vi har blandat hejvilt med olika slags panel på våra väggar. Pärlspont (skafferiet och porslinsskåpet i köket) som möter vågrät råspont till exempel. Det är ju en smaksak men jag tycker att det är jättefint. I nyrenoverade sovrummet så har vi valt att ha både lodrät och vågrät råspont. Bilder kommer!

Emma, våra golv är målade med en vanlig vit golvfärg från Flugger. Allt syns, men det gör mig inte så mycket då jag drar ett varv med dammsugaren ofta. Däremot retar jag ihjäl mig på kvistarna som trängt igenom.
I vårt gamla kök hade vi vitsåpade golv och det var så vackert, men ett elände att hålla rent. Det absolut snyggaste och mest lättskötta golvet i vårt hus finns i barnens rum (vitbets + matt golvlack).Emmeli, ovan ser du de flesta av mina inredningsböcker. Nordljus tycker jag allra bäst om och den kan man hitta på Tradera om man har tur :) Tar gärna emot tips på fina inredningsböcker.

L, dessa högar som samlas ja. är det någon som har en magisk lösning? Jag har "vika rent tvätt" högar, diverse pappers och tidningshögar som aldrig försvinner då nytt fylls på heeela tiden. Med andra ord, vårt hus är inte befriat från högar men snygg förvaring och "plocka plocka plocka" när tid finns, underlättar ju något iallafall...

 

Sandra J, om jag hade en mörkgrå soffa så skulle jag ha ljusgrått till hösten, och ljusblått eller blekrosa till våren. Himlas kuddar (ovan) har en ljuvligt blekgrå färg.
Åhlens, Hemtex eller kanske HM Home kan ha något liknande som passar färgmässigt? Kuddar och plädar är ju lite enklare att tvätta än ett sofföverdrag så de kan vara ljusare :) . Linnekuddar och en pläd i ull skulle jag satsa på.

Anonym, jag är lite osäker på vad som kommer in från Soul of Himla men om det kommer in mer så blir det mullvadsbruna kuddar i de modeller jag redan har i butiken.

Heléne, fatet är ca 32 cm i diameter. Perfekt för ljus mörka höstkvällar :)Yosofine, våra kryddor förvaras i ett smalt skåp bredvid spisen. Tyvärr är det inga utdragbara lådor i, så det ska bytas ut på sikt. Om jag inte hade skåpet så skulle jag satsa på att ha vardagskryddorna tillgängliga i en snygg låda intill spisen. Maria ger toppentips i "frågeinlägget" !

Amanda, de rosa hinkarna skickade en väninna till mig och de är köpta på någon butik liknande Plantagen.
Det lilla sopsetet tillverkas inte längre då det tydligen är för kostsamt :( Men du kan ju alltid kontakta Iris hantverk och höra om de kan hjälpa dig så att lilla hjälpredan kan få sig ett eget set.

Linda, ingen planlösning för tillfället men kanske att jag knåpar ihop en i framtiden :)

Mamma J, visst ställs det krav på oss? Jag behöver kanske inte ens skriva alla nästintill omöjliga krav som finns på oss mammor. Var kraven kommer ifrån kan man ju förstås diskutera... Jag förstår precis hur du känner. När man är hemma så känns det verkligen extraviktigt att det är en trivsam miljö.
Jag har släppt på så många "krav" jag haft tidigare. Ibland får jag återfall men sansar mig och inser, att det är nuet som är viktigast. Inte ett perfekt och välstädat hem. Man får jobba med sig själv varje varje dag.
Precis som du skriver så var jag hemma länge med Noell och Elle. I nästan fyra år. Och jag är evigt tacksam att jag fick den möjligheten. Ekonomin blir naturligtvis ansträngd.
Att kunna köpa inredning och renovera vårt hus (dyrt dyrt dyrt) har handlat om prioriteringar. Jag hade ingen lust till att köpa så mycket kläder till mig själv, tog bort onödiga utgifter som fast telefoni, tidningsprenumerationer osv. Om man går genom sin ekonomi, så kan nog många hitta en del onödiga utgifter som man klarar sig utan.
Handla smart! Håll utkik efter rea! Jag har handlat många fina kvalitetsprodukter på rea.
Samla! Jag samlade under 5 års tid på gardiner, ett i taget och till slut så hade jag mina fina Himla gardiner i varje fönster.
Handla långsiktigt! Tänk att saken ska hålla nästan för evigt. Den ska alltså hålla god kvalité, kännas tidlös och ha en sådan färg eller mönster som du vet att du tycker om under en längre tid. Många saker i vårt hem har jag haft med mig sedan tonåren.
När det kommer till tiden för att renovera så finns den helt enkelt bara där. Vi trivs så bra hemma och spenderar den mesta tiden på barnen och huset. Carlos bygger och jag ordnar med mat, hushållsarbete och barnen. Det passar vår familj jättebra :)

Allt för idag! Hoppas nu att jag fick med allt och att ni är nöjda och belåtna med svaren.

Kram till alla snälla och söta bloggläsare!

Julia

söndag 29 augusti 2010

Svar på era frågor del 1


Pia, det kommer att dyka upp härliga unika vintageprodukter i butiken under hösten så håll utkik :) !Ida, jag tror att fler har exakt samma dilemma. Plastleksaker som tar stor plats, är fula och i värsta fall kanske till och med låter :D Jag brukar ta det hela med ro dock. Barnen får leka tills de lessnar eller leksaken går sönder (kvalitén brukar vara sisådär tycker jag på den sortens leksaker). Allt har sin tid och barnens rum är ju deras. Men jag erkänner, det är härligt att fortfarande kunna styra och lägga sig i åtminstonde inredningen i barnens rum. Ovan en del av Noells förvaring, nytt blandat med loppisfynd. I burkar och lådor döljer sig en heeel del plastleksaker. Dopgåvor förvaras i barnens minneslådor.
Madeleine, i vårt vardagsrum sitter tapeten "Gustav grå"  från Sandbergs tapeter.Augusti 2007- Noell med pappa i gästhuset där tvättstugan kaklas.

Johanna, här kommer en del av mina tankar om renoveringen i efterhand (och under renovering då den pågår ständigt i vårt hus)

Räkna med att budgeten spricker då det mesta alltid tar längre tid än man tror och risken för oväntade hinder under renoveringen är stor, speciellt i äldre hus.
Renovera ETT rum i taget och inte lite här och där som vi brukar. Avsluta projekt, oavslutade projekt stjäl energi.
Det finns oändligt mycket inspiration om man väl börjar leta, och själv blir jag så grymt stressad av det. Så det enklaste och bästa för oss har varit att följa hjärtat och magkänslan under alla val som gjorts under renoveringen. Inte snegla för mycket runtomkring.
Kvistlacka för guds skull alla kvistar som finns både på väggar och golv! Det gjorde inte vi på det nya golvet i köket och det ser sååå trist ut. Ommålning behövs snarast!
Tydlig arbetsfördelning om man inte anlitar hjälp.
Jag ångrar en del budgetlösningar (tex fönstrena i farstukvisten) samt vissa förhastade beslut (sponten i hallen, sjösten i badrummet) som jag inte varit med och fattat pga graviditet, trötthet, tidsbrist osv. Men allt går att göra om som tur är :)Bild lånad från Tine K

Mona, under hösten utökas butikens sortiment med bland annat den här fantastiska lampan. En ska få komma upp i vardagsrummet bums då det saknas takbelysning där och det märks verkligen nu när kvällarna börjar bli mörka.

Vilken barnvagn har vi och var förvaras den?
Noell åkte i en mörkblå Kronan och den var helt ok ute på landet, men ganska klumpig att lyfta i och ur bilen och för lite "gung" i. Ingen vagn jag skulle välja idag. Vagn nummer 2 blev en svart syskonvagn från Urban Jungel. Fantastisk! Smidig, snygg, och bekväm. Förvaras i fasrukvisten fortfarande då Elle sover middag i den.Christina, Sturehofs vackra krukor finner du i gårdsbutiken. Försäljning i nätbutiker är inte aktuellt för leverantören. Man kan däremot kan ta kontakt med Tina Hellman som driver krukmakeriet så kan hon hjälpa till.


Hej!

Här kommer svar på era frågor. Resten kommer snarast möjligt :) Lilla Elle har blivit genomförkyld så det blir en tidig nattning nu.

Skön söndagkväll!

KRAM

Julia

lördag 28 augusti 2010

Junibacken


Elle åker kana nedför Karlssons hus.


Madickenhuset


Självaste Madicken på taket.

Hej på er!

Hoppas er lördag är skön!

Vi tog en tripp till Junibacken där vi inte varit tidigare.
Det trevligaste var turen med tåget där man får åka genom ett miniatyrlandskap i Astrid Lindgrens magiska värld. Spännande och mysigt (Det är Astrid som guidar och hennes röst är väl ändå den bästa sagoberättarrösten någonsin?)! En lagom lång teaterföreställning med Pippi Långstrump var även rolig underhållning för hela familjen.
Annars så var det aningen stimmigt och stojigt för min smak men barnen hade roligt och det var ju meningen :)

Snart dags för filmmys i sängen, jag ger mig angående tv i sovrummet (som jag försökt avstyra länge). Det är VRÅLskönt att ligga och se på film i sängen.

Ses imorgon, då kommer svaren på era frågor.

KRAM

Julia

fredag 27 augusti 2010

BullbakFokus på bullformarna!


Pyssla och dona :)


Degen är på jäsning och då passar det bra med favoritsysselsättningen att färglägga och rita.


Snaaart doftar det nybakt i vårt hus :)

Skön Fredag!

Här bakas det bullar. Mjöl och stök överallt, barnen ÄLSKAR att baka, precis som jag :)
Hoppas ni får en mysig fredag!

KRAM

Julia

tisdag 24 augusti 2010

Mormors spegel


Hej hopp!

Mormors spegel har fått en bra plats i sovrummet bredvid min garderob :)
Till helgen kanske sovrummet kan bli färdigt. Fortfarande lister och målning kvar. Ovan ser ni den färdiga delen. Dörren leder in till badrummet.

Svar på frågor kommer före veckans slut.

Skön tisdag!

KRAM

Julia

PS Titta in HÄR, jag vill ha både pallen och bordet, älskade speciellt den gröna färgen.

söndag 22 augusti 2010

Glad söndag!


Min efterlängtade garderob. Ett antikt väldigt enkelt skåp som Carlos byggt om invändigt.

Glad söndag!

Hoppas ni har en skön helg. Här skiner solen och vi pysslar med lite allt möjligt idag. Alldeles snart är min nya och mycket efterlängtade garderob färdig. (Har varit utan i 6 år, hade en eländigt liten utan upphängningsmöjlighet).

Jo, jag tänkte att jag för första gången ska ha en liten frågestund här. Jag får en del mail och frågor här på bloggen och tyvärr så hinner jag inte besvara alla. Men nu lovar jag svar på alla frågor och det kan ju vara praktiskt att ha alla svar samlade på ett och samma ställe :)

Så sötaste bloggläsare, undrar ni över något så svarar jag på era eventuella frågor under veckan :)

KRAM

Julia

tisdag 17 augusti 2010

Tine K


Liten stråväska i farstun


Mellanmodellen ska få agera som vacker förvaring i sovrummet.

Hej på er!

Just nu försöker jag hinna ikapp. Ikapp med hemmet, mailen, butiken...ja allt.
Visar lite snabbt de vackra stråväskorna från Tine K som inkom igår till butiken.
Fler kan beställas hem om de skulle råka ha strykande åtgång ;)

Nu dags att forstätta "hinna ikapp".

KRAM

Julia

onsdag 11 augusti 2010

Greengate hösten 2010


Blommig kvilt från Greengates höstkollektion, stor Tine K stråväska på golvet inkommer snart till min butik :)Noell blev snopen när överkastet packades ned efter fotograferingen, han ville "haaaaaaaa" den. Vem vet, i november är det 5-års kalas på vår gård :)

Hej hopp!

Äntligen! Delar av Greengates höstkollektion har anlänt! Det blev en del i restorder som förhoppningsvis dyker upp senare. Detta är den absolut bästa kollektionen någonsin enligt mig och jag är sugen på allt jag beställt till butiken såklart. Den blommiga kvilten fick flytta hem omedelbums, höstig men andas samtidigt sommar.
Fler bilder lär dyka upp här i bloggen, och blir någon shoppingsugen så finns godbitarna i min butik :)

Nu är det Formexdagar som gäller med goda vänner, vi ses snart igen!

KRAM

Juliatisdag 10 augusti 2010

Trädgården i augusti


Vit luktärt i kökslandet på hemmagjorda stöd.


Växtstöden är tillverkade av blompinnar som jag först målat i falurött.
Gångar med grus och kanter av gammal tegel. Nästa år ska trädgårdslandet bli ännu större men det tar tid då jag gräver allt på egen hand.Vit pionvallmo som blommat ut, frökapslarna är så vackra tycker jag.Vita stockrosor mot husfasaden. Nästa år ska det plateras ännu fler i rosa och gult.

Hej på er!

Idag lite trädgård. Än är sommaren inte slut, hela augusti är ju en sommarmånad att njuta av.
Men det börjar bli dags att tänka trädgård våren 2011 och jag har beställt ett gäng lökar idag. Det blir vita tulpaner, krokusar och pingstliljor.

Kram/Julia

söndag 8 augusti 2010

Rart!


Raraste blommiga mönstret på vitt porslin.


Gustafvsberg ja, men är det någon som vet var serien heter?


Åtta delar för 250 pix, som hittat :) !

Hej!

Tack sötisar för de tips jag fick på mailen och här. Men ingen klänning :( jag hade verkligen velat ha den!!

Idag får ni se ett litet loppisfynd från vår "tumanhandtripp". Blommigt Gustafsbergsporslin som passar till söt sommardukning. Rart!

Sovrummet börjar så sakteliga bli färdigt. Någon sockel och list saknas samt en garderob till mig. Och det viktigaste och roligaste, piffelipiffandet :) Ska bli så roligt att få visa er resultatet snart!

Skön söndag!

KRAM

Julia

fredag 6 augusti 2010

På tumahand...

Vid Taxinge slott, där finns en dignande kakbuffé, perfekt för gottegrisar :)

Tjolahopp!

Hemma!! Älskar känslan av att komma hem när man har varit iväg.
Jag och Carlos har varit iväg på en liten tumanhandtripp. Jag hade tänkt att föreviga lilla resan och visa här, men det glömdes bort. Det enda som finns på bild är första "stoppet" vid Taxinge slott där vi åt en lunch. Sedan bar det av till Mariefred och nejderna omkring. Övernattning norr om sthlm, i pittoreska Sigtuna där vi även spenderade hela förmiddagen. Det behövs inte så mycket mer, en liten tur och övernattning på tumanhand, sedan är man redo igen för det härliga livliga och intensiva familjelivet igen ;)

I Sigtuna hittade jag en fantastisk klänning men i fel storlek. SÅ nu kommer här en viktig efterlysning, Rabens Saloner dress Martha i storlek M, ljusblå.
 Är det någon som kan hjälpa mig, så är jag evigt tacksam!

Kram/Julia

onsdag 4 augusti 2010

Skansen sommaren 2010


Spänning på hög nivå, lillskansens getter är snälla och klappvänliga.


Fartfylld biltur, Noell tog körturen på stort allvar och rattade fokuserat runt banan :)


Min fina familj är riktiga gottegrisar, inklusive jag själv...


Obligatorisk sockervadd


Noell på ridtur


Elle på ridtur, nervös mamma Julia bakom (jag är inte en hästtjej)

Godkväll!

Igår var vi på Skansen. Verkligen en av mina favoritplatser i Stockholm. En plats som passar både stor och liten. Härliga byggnader i en vacker miljö + lagom med karuseller, klappvänliga smådjur och allt det som barn uppskattar :)

Hemma så pågår operation rensing. Jag har sorterat bort urvuxna kläder, både mina och barnens (blä för det, fem kilo skulle verkligen behöva försvinna men det är ju så vansinnigt gott med godsaker). Carlos har tagit över min garderob, och nu är jag utan. Under hösten ska jag försöka hitta ett lämpligt skåp som ska stå i sovrummet.

Vi ses snart igen, och då hoppas jag kunna visa er mer sovrum. Om inte, så har jag ett gäng härliga loppisfynd att visa :)

KRAM

Julia