måndag 30 juli 2012

Smultron på strå
Mmmmm smultron, sommarens godaste bär...tycker iallafall Elle !
Avnjutes allra helst från ett strå såklart :) !


Hej på er, 

Hoppas ni har det fint och njuter sommar för fullt? 

Jag har förmodligen åkt på en mjölkstockning då jag har ont och hög feber som kommer och går. Ska försöka kurera mig bäst det går så att eländet försvinner. 

Kram på er så ses vi snart igen!

Julia

fredag 27 juli 2012

Härlig fredag!
Tittar in och önskar er en riktigt härlig fredag :) !

Här blir det altanhäng med barnen som kommer hem om ett par timmar och bvc besök. Jag anar att lillasyster ökar stadigt i vikt då hon börjar bli sådär härlig bebisgosig och rund :)

I BUTIKEN pågår sommarrea med fler varor och sänkta priser. Även påfyllning av härlig emalj, skärbrädor mm.

Kram/Julia

tisdag 24 juli 2012

Små små...

Små små fötter. Små små armar. Små små ben...

Ååh så ljuvligt det är med bebisar! Alla små kroppsdelar och doften som man önskar gick att spara i en liten ask för all evig framtid.

Noell och Elle har åkt till sin Mommo på Ingarö i några dagar och jag passar på att njuta av Belle. Inte för att jag inte kan njuta av Belle annars men hon är omåttligt populär och jag får vara glad om jag lyckas få en liten stund med henne då och då. Ganska så angenäma problem, att barnen kivas om vem som får hålla, pussa, passa eller gosa med älskade lillasyster :)

Tack för att ni kikar in här hos mig. Inredning blir det sisådär mycket av just nu av förklarliga skäl men jag kommer igen till hösten det lovar jag :)

Kram/Julia

måndag 23 juli 2012

SommarskorHej hopp, 

Kikar in en snabbis idag :) ! Fick några frågor om mina randiga sommarskor och de kommer från Lindex och kostar 79 pix, som hittat med andra ord :) ! Jag passade på att köpa mörkt blåa med vitt mönster på också.

Hoppas ni har en riktigt fin måndag!

Kram/Julia

söndag 22 juli 2012

Juliglimtar från trädgården
Vår lilla gård sett från håll.


Vaniljfärgad krasse på gång i växthuset.


Sommaren har varit något kylig och det växer i halvfart i växthuset detta året.


Basilika i stor Sturehofskruka


Schersminen doftar gudomligt. Till höger vårt boningshus till vänster jordkällaren.


Skir vacker stjärnflocka.


Äldre knotiga äppelträd som brukar ge rikligt med frukt till hösten. Till höger skymtar gästhuset.

Hej på er, 

Tack för hälsningarna i förra inlägget. Jag tycker att det är så härligt att ni också vill dela med er. Det är verkligen något alldeles speciellt med förlossningar...

Ovan några juliglimtar från Björsta. 

Hoppas er söndag blir vacker!

Kram/Julia

fredag 20 juli 2012

Belles födelsedag

 


Belles födelse - Min förlossningsberättelse

Efter klockan 1

Under natten den 5:e juli så började jag känna mig aningen konstig i kroppen med ett tryck nedåt som inte kändes helt hanterbart. Vid klockan 2 steg jag upp och började vanka omkring och känna "oro" i kroppen.
Jag tog en alvedon samt en dusch och försökte lägga mig utan att lyckas.

Klockan 3

När klockan närmade sig 3 så bestämde jag mig för att ringa till förlossningen och konsultera lite huruvida förlossningen kanske kunde vara på gång eller ej...kände mig vid det här laget väldigt orolig och osäker.
Jag kände mig gråtfärdig och så otroligt osäker på om jag verkligen skulle dra igång hela projektet med barnvakt ( mamma bor på Ingarö ca 10 mil från Björsta ), eventuellt väcka barnen samt Carlos som skulle upp tidigt och arbeta. Just i den stunden så kändes det likvärdigt med jordens undergång ungefär, att behöva "störa" alla.
I telefonen svarade en barnmorska och när jag berättade för henne hur jag mådde så brast det. Tårarna trillade och allt kändes bara så otroligt jobbigt. 
Hennes omtänksamma, vänliga men allvarliga röst sa att jag skulle packa ihop mina saker och komma till förlossningen omedelbart.

Jag vankade lite till och klädde på mig i sakta mak. Till slut väckte jag Carlos. Ringde till mamma och vår sommargranne B som skulle vara här tills mamma anlänt. B hastade över på fem snabba minutrar och sedan bar det av mot Södertälje sjukhus vid kl 3.45. 
Under resan på ca 10 mil så hade jag intensiva värkar som blev allt starkare och kom ungefär en gång i minuten. Carlos körde snabbt som vinden och jag andades mig genom värkarna och försökte hålla mig lugn.

Förlossningen

Klockan 4.25 skrevs jag in på förlossningen och fick direkt byta om och lägga mig i min säng. Jag kände mig rädd men också trygg då jag äntligen var framme och slapp föda hemma eller i bilen som jag fasat för under nio månaders tid. Barnmorskan jag talat med i telefon blev också "min barnmorska" under förlossningen och jag är henne evigt tacksam för hennes fantastiska stöd i telefonen och under själva förlossningen.
      
Klockan 4.40 fick jag lustgas men jag kände mig inte helt tillfreds med resultatet då själva värkarbetet redan var gjort så att säga. Undersökningen visade att jag var öppen 10 cm och DET kändes bra jag kan lova :) Då förstod jag att det inte kan vara speciellt lång tid kvar...

Klockan 5.00 gick vattnet.

Klockan 5.15 fick jag krystvärkar. Ont ont ont men det var "bara" att härda ut och låta kroppen "göra det den ska" så att säga...

Klockan 5.33 föddes Belle. Känslan när hon äntligen föddes och fick komma upp på mitt bröst är obeskrivlig...det är så oerhört skört, vackert, fantastiskt och alldeles alldeles underbart. Det är så svårt att sätta ord på alla känslor man känner som nyförlöst...

Efter den obligatoriska läkarundersökning ungefär 6 timmar efter förlossningen så åkte vi lyckliga men trötta hem till Björsta och barnen. 

Jag känner mig oerhört stolt och lycklig när jag tänker tillbaka på Belles förlossning. Jag är så tacksam för att jag fått uppleva lyckan av att få föda tre friska världsfina barn.

Julia

onsdag 18 juli 2012

En korg fylld med lycka!Den stora fördelen med sommarregn är att skogen är välfylld med gyllengula härliga kantareller :) ! Jag älskar älskar älskar att plocka svamp och det är sannerligen en njutning att fylla korgarna. Korgen ovan plockade Carlos förra veckan men idag gick vi hela familjen och fick med oss desto mer hem.

Tack finaste som tittar in här!
Och tack för alla härliga hälsningar.

Kram/Julia

tisdag 17 juli 2012

En sommardag i juli...
En sommardag i juli...

Vi tar dagarna som de kommer här hemma just nu.
En dag som denna när sommaren inte riktigt ville visa sin allra varmaste sida passade det bra med en liten stund på stranden som annars inte är så badvänlig. Barnen kastade sten i vattnet och letade strandfynd. Jag passade på att andas in den ljuvliga havsdoften...

Vad hittar ni på de dagar som det är en aning kallt och mulet?

Kram/Juliafredag 13 juli 2012

Jag och BelleHej på er!

Dagens jag och Belle. Trötta och en smula rufsiga i håret bägge två...
Hon är så pluttig och världssöt :) !

Nu har det gått en hel vecka sedan förlossningen och jag tänkte knåpa ihop en förlossningsberättelse som ni kan få ta del av här på bloggen om ni vill?

Sköt om er och njut fredagen på bästa möjliga vis :) !

Kram/Juliamåndag 9 juli 2012

Helig tid
Från djupet av mitt hjärta, tack!
Tack för alla hälsningar och gratulationer!

Vi njuter av dagen. Doften av Belle är alldeles fantastisk. Hennes små fötter, armar och händer kan beundras minut efter minut...gång efter gång. Jag kan inte få nog! Den här tiden känns helig och jag är så innerligt tacksam för att vi fått en så ljuvlig liten lillasyster! 

Hoppas ni njuter av vackra somriga dagar!

Kram/Julia

torsdag 5 juli 2012

Belle
Belle!

Född: 2012-07-05
Vikt: 3690 gram
Längd: 52 cm

Imorse klockan 5.35 föddes vår älskade lillasyster.

Vi är hemma nu trötta men oändligt lyckliga.

Kram/Julia

onsdag 4 juli 2012

Storasyster Rose


Tjolahopp i sommarvärmen :) !

Här i Björsta visar sig den svenska sommaren från sin allra vackraste sida och det är altanhäng som gäller om dagarna :) !

Storasyster Rose och lillasyster Belle är två alldeles ljuvliga kaninsystrar från Maileg som finns i BUTIKEN nu. Jag tror minsann att det blir en fin storasysterpresent till Elle. När nu lillasyster behagar att komma.......

På fredag har jag en tid för Ultraljud om liten inte kommit tills dess...

Kram på er och tack för att ni kikar in. Och tack för alla hälsningar.
Just nu behövs all all pepp jag bara kan få.

Julia

tisdag 3 juli 2012

En tavla

Hej hopp, 

Här är jag fortfarande. Humöret är något dämpat får jag lov att erkänna...men det är bara att bita ihop och göra det bästa av dagen som ser ut att bli strålande :) !

Jag vill passa på att tacka för alla de röster jag fick i dukningstävlingen för Hemtex. Jag kom på andra plats!
När jag var på Hemtex för att hämta material till dukningen så fann jag en kökshandduk som jag blev förtjust i. Den har jag satt i en ram och vips så har jag nu en somrig tavla att vila ögonen på vid mitt skrivbord :)

Hoppas solen skiner på er!

Kram/Julia

måndag 2 juli 2012

GlasburkarGodmorgon!

Ingen lillasyster än så länge...
Lika bra att jag avger en rapport här lite nu och då :)

Tack snälla finaste för alla hälsningar, ni är fantastiska och mitt hjärta svämmar över!

Ett av mina allra bästa loppistips är att kika efter glasburkar. Glasburkar, stora som små är så användbara  och passar många olika stilar och smaker tycker jag.

Burkarna är vackra med blomster, ljus, stenar och andra strand/naturfynd, höstäpplen, gyllengula citroner, en liten minigran och bestick.


Ovan i vårt vardagsrum en stor loppisfyndad glasburk med vita pioner från trädgården. 

Ha nu en riktigt skön måndag!

Kram/Julia